Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a véleményetek a HPV...

Mi a véleményetek a HPV elleni oltásról? Beadatnátok- e ha lányotok van/lenne?

Figyelt kérdés
A 12. életévüket betöltött, 7-ik osztályos lányoknak, ingyenes az oltás.
2014. szept. 2. 16:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mindenképpen beadatnám.

Azon gondolkodom, hogy még magamnak is, csak előtte kellene egy HPV szűrést csináltatnom...

2014. szept. 2. 16:40
 2/14 anonim ***** válasza:
47%
Nekünk pont ma adták oda a lapot, hogy otthon a szülők döntsék el, hogy kérik/kérem vagy nem. Nekem anyukám a nemet jelölte be. Kikérte a háziorvos tanácsát, ő azt mondta, hogy szerinte nem fontos. Két osztálytársam adatta be.
2014. szept. 2. 16:41
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Igen, be. Sőt, ha új partnerem lenne, akkor is beadatnám. Jelenleg azért nem látom szükségét, mert egy férfival vagyok 6 éve, ha már elkaptam tőle, akkor tök mindegy, ha meg nem, akkor nyilván nem fertőzött így nem is fogom elkapni.

De ha ingyen lenne, még így is beadatnám.

A lányomnak, pláne ingyen meg mindenképp.

A méhnyakrák veszélyes, bár legalább szűréssel megelőzhető, a szemölcsök meg baromi undorítóak. Már elnézést. Olvasgass itt, hány olyan kérdés van, hogy "megkeserítik az életem a nemi szemölcsök, mit tegyek?".

Ha meg lehet előzni, akkor megelőzöm.

2014. szept. 2. 16:51
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen, beadták, de mi fizettünk érte, nem is keveset. Ahol meg ingyenes, annak csak örülni kéne. Vannak kifejezetten oltás ellenes szülők, én a neten sokat olvastam, elég meggyőzőnek tűnik az érvelésük. DE! Mivel az rokonságban van rákbeteg, nem is volt kérdéses a HPV elleni védőoltás.
2014. szept. 2. 16:54
 5/14 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképpen.

Ugyanis sajnos aki hajlamos a rákra és elkapja ezt a vírust, annak könnyen lehet belőle méhnyakrákja. Amit igazából lehet gyógyítani, viszont ahhoz az kell, hogy valaki évente járjon szűrésre és akkor azt időben felismerik és kezelni tudják. De sajnos nagyon sokan nem járnak szűrésre, így már csak akkor derül ki, ha nagy gond van és esetleg nem tudnak már mit csinálni. És az már szülőként a gyerekemnek a saját felelőssége lesz, ha felnőttként nem foglalkozik magával ilyen téren, de akkor legalább, amíg én tartozom felelősséggel érte, akkor legalább megteszek érte ennyit.

Amúgy fiam van (de nem kizárt, hogy lesz még gyerekünk, így lesz lányom is), de amikor én voltam fiatal, nálunk még ilyen oltás nem volt, de ha lett volna és beadatták volna a szüleim, én örültem volna, hogy megkaptam.

2014. szept. 2. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem.

[link]

Egy barátnőm be se adatta az utolsó kettőt, pedig nem ingyen kapta, mert rosszul lett tőle.

2014. szept. 2. 19:25
 7/14 anonim válasza:
Erdemes beadatni mert most INGYENES es szukseges mindenkislanynak aki ha nagyobb lessz elkezdi a szexualis eletet barkitol elkaphatja...
2014. szept. 2. 20:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem adatnam be. A mehnyakrak kialakulasahoz nem minden esetben kell hpv-nek lenni.
2014. szept. 2. 20:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Csak 99%-ban az okozza.
2014. szept. 2. 21:42
 10/14 anonim ***** válasza:

Aki 14-15 évesen kezdi a nemi életet, a fogamzésgátlók szedését és feltehetőleg partnereit cserélgetni fogja, annak feltétlenül beadatnám.

Aki normális, nem "modern", (valósítsd meg önmagad, nehogy szűz maradj már 17 évesen is, stb..) nevelésben résesült annak nem szükséges.

Hogy milyen hatása lehet hosszú távon (a kétségtelen előnyöket leszámítva) az majd 20 év múlva derül ki.

2014. szept. 3. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!