Nagyon félek, hogy mi lesz, ha megjön. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, 13 éves korom óta menstruálok, de nem igazán volt rendszeres. Most már úgy ahogy beállt. Mikor megvan, nem a görcsökkel van bajom (annyira nagyon sose fáj a hasam, gyógyszer se kell rá soha), hanem mindig szédülök és hányingerem van az első 2-3 nap, de ezt még eddig mindig bírtam. Viszont legutóbb, mikor megjött, nagyon sok is volt és iszonyatosan rosszul lettem, ráadásul egyedül voltam itthon és nagyon megijedtem. Szédültem, majdnem elájultam és olyan hányingerem lett, hogy már öklendeztem (mellesleg rettegek a hányástól is). Szóval az ágyon ültem 3 órán keresztül és azt hittem ott halok meg. Utána lévő nap se voltam valami jól, de már elviselhető volt, aztán elmúlt. Most fog megjönni megint és már előre félek, hogy megint ez lesz. Ma már elkapott a pánikroham is, meg már szinte érzem azokat a tüneteket, annyira félek. Mit csináljak? És ilyen rosszullét esetén milyen gyógyszerek legyenek itthon? B6, Dedalon van.2014. aug. 29. 00:41
1/9 anonim válasza:
Szerintem nem ártana ha szednél multivitamint, vas pezsgőtablettát.
2/9 anonim válasza:
Esetleg nőgyógyász vagy háziorvos.
3/9 anonim válasza:
Menj el nőgyógyászhoz, ez nem normális.
4/9 anonim válasza:
Én is azt javaslom, hogy mindenképpen keress fel egy nőgyógyászt, mert egy menstruáció azért ilyen durva tünetekkel nem szabad, hogy járjon. Ő biztos tud neked megoldást javasolni, vagy ír fel valamit premenstruációs tünetekre. Hidd el sokkal rosszabb, ha így marad. Ne fél elmenni dokihoz.
5/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy pszichésen nagyon raporogsz? A tul eros vérzés azt jelenti, higy óránként, fel óránként kell cserélni a legnagyobb betétet. Ha ez napokig igy van, akkor orvoshoz kell menni. A hányinger szédülés v vegetatív tünetek, megelesuk fugg az egyentol is, a felelem, szorongás, a menzeszhez való negativ attitűd fokozza. Ilyenkor segít a figyelemelterelés. Egy film a moziban, dumálni a barinokkel, egy kis sport es sok gyümölcs egy kus édessé g.
6/9 anonim válasza:
Az utolsóval nem értek egyet. Nekem 8 napos menzeszem van, az első 5 napban félóránként, óránként cserélem a super puls és éjszakai betétet, de a doki ráírta a papíromra, hogy közepes vérzés. még ez sem számít erősnek!! Csupán alkati sajátosság.
Viszont a menzesz előtti rosszullét nem normális, ezzel menj orvoshoz!
7/9 anonim válasza:
Én meg az orvosiddal nem ertek egyet! Ha félóránként elazik a szuper betet 5 napon keresztül, az nen közepes vérzést jelent!
8/9 anonim válasza:
Szerintem semmit.
Változni fog ez es kevesebb lesz. (hiszen most is csak egyszer volt ennyire sok, ha jól értettem.)
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, csak akkor volt sok és kb. óránként ázott át a nagy vastag betét, de csak a 2.-3. nap. Meg akkor is voltam rosszul, de a második nap volt a legrosszabb. Előtte a mennyiségével nem volt gond, és igaz mindig is rosszul voltam, de nem ennyire, azt ki lehetett bírni és szerintem az természetesnek is mondható
2014. aug. 30. 15:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!