Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Jártok-e rendszeresen nőgyógyá...

Jártok-e rendszeresen nőgyógyászati rákszűrésre? Ha nem: miért nem? Mi venne rá titeket arra, hogy elmenjetek?

Figyelt kérdés
A kérdés természetesen nőknek szól.
2014. aug. 4. 21:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

én is járok minden évben, amellett, ha probléma van, még külön is elmegyek azonnal. Nem halogatom a dolgokat, fontos az egészségem.

A húgomat csak akkor látta nőgyógyász, amikor szült, (én még nem szültem, nem akar jönni a baba :( ), és anyukám is akkor volt utoljára, amikor minket szült (31 éves vagyok, húgom 29). Nagyon -nagyon szégyellősek a testvérem és anyukám. Szörnyű, mennyire...én sosem voltam az.

2014. aug. 5. 10:50
 12/17 anonim ***** válasza:

23 évesen voltam először, mert addig még szűz voltam.

Ha megkezded a nemi életet akkor viszont annak megkezdése után kb 1 évvel illene először elmenned és onnan kezdve évente-2 évente szűrésre járnod.

2014. aug. 5. 13:26
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Na itt is voltak értelmetlen leszavazások!

Szüzeknél gyakorlatilag ismeretlen a méhnyakrák, a szűzhártya miatt nem is tudnak rendesen mintát venni, hisz lehet kicsi a lyuk, vagy csőszerű (fél centi széles és hosszú kiálló cső), és emiatt nem helyezhető be az eszköz vagy épp felsértené a hártyát is; de kacsa használata nélkül nehéz megtalálni a méhszájat, szóval értékelhetetlen minta keletkezik, mivel tele lesz mindennel.

10. pedig épp azt írta, hogy rendszeresen jár!

Na mindegy, az oldalon vannak trollok.

2014. aug. 5. 15:27
 14/17 A kérdező kommentje:

A kérdést azért tettem fel, mert Magyarországon elég siralmas az arány a nőgyógyászati rákszűrésre járók tekintetében. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy valaki miért nem veszi rá magát. Persze, nyilván nem kellemes dolog, nekem sem a kedvenc időtöltésem, de évente 3 percet megér az egészségem. Sőt, ha már csak 3 évente eljárna, akkor is jó eséllyel megelőzné a súlyos problémákat.

Egyszer egy boltban hallottam, ahogy egy nő mondta az ismerősének, hogy hát sajnos nincs jól, mert méhnyakrákja van a dokik szerint. Majd hozzátette, hogy igazából soha életében nem volt még szűrésen...

Szerintem ez borzasztó. Jó lenne tudni, hogy mivel lehetne ezeket a nőket rávenni arra, hogy kicsit törődjenek magukkal.

2014. aug. 5. 15:39
 15/17 anonim ***** válasza:

13: én vagyok a 10-es, mi bajod velem?

Egy szóval se írtam, hogy szűz vagyok. Dehogy vagyok, 28 elmúltam.

2014. aug. 5. 15:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A két feleslegesen leszavazott válaszról írtam. Az egyik volt a szűz, akinél nem végeznek szűrést. A másik pedig te, aki meg rendszeresen jár, mégis leszavazták.
2014. aug. 5. 16:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja! Köszi! :) Sajna hajlamosak az emberek leszavazni, akinek a válasza "nem tetszik", még akkor is, ha amúgy hasznos. :(
2014. aug. 5. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!