Jártok-e rendszeresen nőgyógyászati rákszűrésre? Ha nem: miért nem? Mi venne rá titeket arra, hogy elmenjetek?
én is járok minden évben, amellett, ha probléma van, még külön is elmegyek azonnal. Nem halogatom a dolgokat, fontos az egészségem.
A húgomat csak akkor látta nőgyógyász, amikor szült, (én még nem szültem, nem akar jönni a baba :( ), és anyukám is akkor volt utoljára, amikor minket szült (31 éves vagyok, húgom 29). Nagyon -nagyon szégyellősek a testvérem és anyukám. Szörnyű, mennyire...én sosem voltam az.
23 évesen voltam először, mert addig még szűz voltam.
Ha megkezded a nemi életet akkor viszont annak megkezdése után kb 1 évvel illene először elmenned és onnan kezdve évente-2 évente szűrésre járnod.
Na itt is voltak értelmetlen leszavazások!
Szüzeknél gyakorlatilag ismeretlen a méhnyakrák, a szűzhártya miatt nem is tudnak rendesen mintát venni, hisz lehet kicsi a lyuk, vagy csőszerű (fél centi széles és hosszú kiálló cső), és emiatt nem helyezhető be az eszköz vagy épp felsértené a hártyát is; de kacsa használata nélkül nehéz megtalálni a méhszájat, szóval értékelhetetlen minta keletkezik, mivel tele lesz mindennel.
10. pedig épp azt írta, hogy rendszeresen jár!
Na mindegy, az oldalon vannak trollok.
A kérdést azért tettem fel, mert Magyarországon elég siralmas az arány a nőgyógyászati rákszűrésre járók tekintetében. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy valaki miért nem veszi rá magát. Persze, nyilván nem kellemes dolog, nekem sem a kedvenc időtöltésem, de évente 3 percet megér az egészségem. Sőt, ha már csak 3 évente eljárna, akkor is jó eséllyel megelőzné a súlyos problémákat.
Egyszer egy boltban hallottam, ahogy egy nő mondta az ismerősének, hogy hát sajnos nincs jól, mert méhnyakrákja van a dokik szerint. Majd hozzátette, hogy igazából soha életében nem volt még szűrésen...
Szerintem ez borzasztó. Jó lenne tudni, hogy mivel lehetne ezeket a nőket rávenni arra, hogy kicsit törődjenek magukkal.
13: én vagyok a 10-es, mi bajod velem?
Egy szóval se írtam, hogy szűz vagyok. Dehogy vagyok, 28 elmúltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!