Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, nők igazat adtok...

Lányok, nők igazat adtok nekem abban, hogy a menstruálás nem olyan jó és könnyű dolog, mint ahogyan azt a férfiak hiszik, hanem rengeteg fájdalommal, kellemetlenséggel is jár?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki nem hisz nekem és nincs belátással rám azokon az időkön....mondta,hogy ha ide kiírom kérdésnek és igazolnak sokan,akkor elhiszi,amúgy nem tudja:( Kérlek írjátok le nekem,hogy nektek milyen szokott lenni,mert tudom,hogy minden ember függő,van akinek fáj (nekem is) és van aki meg sem érzi..?

2014. aug. 4. 21:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
Komolyan, az ilyen pasiknak kellene kipróbálniuk, hogy milyen az, amikor kánikulában ömlik belőlük a vér, görcsölnek, hőhullámaik vannak, megy a hasuk, puffadnak és még jönnek az okoskodó pasik, hogy "ugyan, nem lehet olyan rossz, ne hisztizz". De az.
2014. aug. 4. 21:25
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Persze, hogy kellemetlenséggel jár, de ettől még nem szeretnék se belátást, se különleges bánásmódot, se semmit :) Pont olyan napnak szeretném, mint a többit. Rossz, hogy cserélni kell, rossz, hogy görcsöl, hogy félek, hogy éjjel átázom, de akár hiszitek akár nem, én szeretem, mert ez azt jelenti, hogy egészséges vagyok. Mikor itt olvasom a problémákat, mindig elszégyellem magam, amikor panaszkodom, hogy jaj de rossz, miközben más azért imádkozik, hogy bár jönne meg neki.
2014. aug. 4. 21:26
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
Kellemetlen, de azt jelzi, hogy minden oké, ha rendben megjön. 1,5 évig hormonbajom volt, rengeteget küzdöttem érte, hogy helyreálljon. Most max 3 nap előbb, vagy később, és úgy örülök neki.
2014. aug. 4. 21:27
 14/22 anonim ***** válasza:
57%
Hát itt úgy látszik, az lesz lepontozva, aki nem szidja a vérzését és a férfiakat :D Mindegy, a véleményemen nem változtat.
2014. aug. 4. 21:32
 15/22 anonim ***** válasza:
71%

Attól, hogy panaszkodunk meg nyavajgunk, nem lesz jobb.

A nők bizony menstruálnak, ezt el kell fogadni. Még szerencsénk is van, mert manapság már vannak normális betétek, tamponok, megfelelő gyógyszerek a görcsök enyhítésére.

Amúgy a menzesz tipikusan olyan dolog, hogy ha van, akkor az a baj, ha nincs, akkor meg az.

Mindenki szidja, de azért ha évekig nem menstruálna, akkor nem hiszem, hogy az lenne az első gondolata, hogy "de jó" (hacsak soha nem akar gyereket).

Nekem ha megvan, akkor eléggé fáj. Nem kibírhatatlan, de azért gyógyszer nélkül nem szívesen szenvedek. Meg nyilván kellemetlen, ha az ember véletlen átázik, vagy ha olyan helyre megy, ahol nem tud betétet/tampont cserélni.

Viszont hormonprobléma miatt a ciklusom katasztrofális, félévente van kb. vérzésem. De mégis azt mondom, hogy inkább szenvedjek minden egyes hónapban, mint a jelenlegi állapot...

2014. aug. 4. 21:39
 16/22 anonim ***** válasza:
72%

Nekem nem fáj, csak ritkán, de azért nem kellemes.

Egy belső szervedről leválik a nyálkahártya, és ez vérrel együtt kifolyik a vaginádon. Nem hangzik jól, nem is az.

Ilyenkor érzelmi változást sem érzek, kivéve dühöt, de praktikus okokból. Utálom, hogy nem alhatok a kedvenc pózomban, mert szétvérzem magam, utálom, hogy ha tüsszögök vagy köhögök, jön egy nagy löket vér a lábam közé. Múltkor a moziban néztem egy baromi jó filmet, olyan váratlanul értek a poénok, hogy a röhögéstől is éreztem a vért, és átázott a gatyám.

Utálom, hogy már 10 éves koromtól ilyenkor utálok leülni meg felállni, mert akkor is jön, utálom, hogy paranoid módon azt hiszem, csuromvér a seggem, vagy végigfolyik a lábamon.

Utálom, hogy sok nő "nehéz napoknak" hívja, mintha szégyellné, pedig igaz, része a női létnek, és szerintem sokkal jobb, ha beszélünk róla, nyitottabbak, megértőbbek leszünk egymás felé. Pont a sok vigyorgós tamponreklám meg kék folyadék miatt hiszik azt a férfiak, hogy á, ez semmi. Most mondjam én is, hogy a prosztata vizsgálat biztos tök jó érzés, mit kell drámázni. Nem! Én szívesen meghallgatom, hogy min megy át a másik nem, nekem soha nem lesz részem abban, és legalább empatikusabb leszek.

2014. aug. 4. 23:45
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Kedves Kérdező, ha az ismerosodbol hiányzik az empátia képessége, akkor gondolod, hogy pár valasz miatt kialakul?! A fenét! Amugy sem kell elvárni senkitől, hogy bármilyen hisztit toleraljon! Az elvárható, ha valakinek komoly fájdalmai vannak, akkor segítséget kapjon. Tapasztalatom szerint ezzel kevesbe van gond. Az sem kwrdes, hogy vannak lányok, nok, akiknek a menzesz komoly fájdalommal jar. Erre viszont azert sem art orvosi segítség, mert a munkahelyen ezt nem tolerálják, vagy csak tappenz terhere. Akinek ilyen gondja van, azt nyugalomba kell helyezni arra az időre, anug a görcsök nem szunnek. Az indokolatlan hisztit, ami nem a fájdalom miatt van, hanem csak azert, mert menstrualunk én is gaznak tartom, pedig nő vagyok. Mindig azt mondom, hogy fejben dol el sok minden. Ez a tarsadalom hibája is, hogy nem segíti a lányokat es a fiukat sem a nemi szerepek elfogadásában. Amellett, hogy a szabadosság csak látszat, mert sok lánynak komoly gátlásai vannak a menzesz miatt. Ha olvasod az oldalt, akkor latod a kerdesekbol. Ez a kihurdetem magamról, hogy menstruálok, bennem mindig egyfajta szánalmat keltett, és nem tartom helyénvalónak, hogy valaki ezen az úton akarjon extra figyelmét kicsikarni. Amellett, hogy fájdalom eseten termeszetesen megilleti az embertársai felőli tekintettel leves. Akinek komoly fajdalma van, az nem akar celkeresztbe kerülni, hanem inkább elcsendesedik. Ezt meg az elsősegélynyújtás tanfolyamon is tanítják.
2014. aug. 5. 08:05
 18/22 anonim ***** válasza:
48%

Az elsősegélynyújtáson ilyen mélyen belementek a pszichológiába? Felismertétek, hogy az összes ember ugyanúgy viselkedik stressz esetén?

Kihirdetem magamról, hogy menstruálok... én inkább úgy mondanám, elmondom, hogy mi bajom van.

Látom magam tinédzserként, amikor fetrengek, sírok, apám megkérdezi, mi a bajom, mondom neki, semmi. Aztán találkozunk a gyógyszeres fiók felett, mondom, hogy fáj a hasam, miközben Meristint veszek elő, erre ő is zavarba jön, én is. Pedig ő is azért született, mert a nagyi menstruált, én is azért születtem, mert anya menstruált. És mégsem szabad ezt elmondani, mert nem vesznek komolyan, kinevetnek? Hogy merészeli bárki is megmondani nekem, hogy milyen módon viseljem a fájdalmamat?

2014. aug. 5. 13:03
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönök minden értelmes választ! Sajnos tényleg fájdalmas legtöbbször...az utolsó válaszolónak teljes mértékben igaza van!!!
2014. aug. 5. 13:37
 20/22 anonim ***** válasza:
75%
Azert mereszeli bárki, mert kultúrlények vagyunk. A menstruáció pedig nem betegség, sem életveszélyes állapot, es azert, mert a mindennapi életben nem csinálhatsz azt, amit akarsz! Van önuralom is a világon. Nyugodtan le lehet pontozni, ez a véleményem. Nem tudom, hogy a munkahelyen állsz neki ordítani menstruációs fahdalmakra hivatkozva, akkor mit szólnak. Vannak extrem esetek, amikor orvosilag be kell avatkozni, ezt nem vitatom. Ez azonban azert minden egyes nőre nem jellemző. Azt meg ne várd egyetlen férfiról sem, hogy zavar nélkül, profi módon lejezeli a helyzetet, mert nem fogja, nem is az a dolga. Biztos vagyok benne, ga komoly fájdalmad van, akkor hoznak neked gyógyszert, vagy elvisznek az orvoshoz stb. Én nem erről a kategóriáról beszeltem, habem azokról a foleg tinikrol, akik úgy gondoljak, hogy bármilyen viselkedést megengedhetnek maguknak csak azért, mert menstruálnak. Érdekes módon nem ezeknek a lányoknak szokott komoly fajdalmuk lenni.
2014. aug. 5. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!