12 évesen korai a tampon?
Figyelt kérdés
Idén leszek 13, majdnem 3 hónapja ( 3 alkalom ) használok tampont. Nem fáj, rendesen fel tudom tolni és ki is tudom húzni. Nem szoktam mélyre tolni, épp, hogy bent van, általában nem érzem. Alapból ez a kérdés nem jutott volna eszembe, de most olvastam, hogy olyan fiatalon azért nem ajánlott. Ti hány évesen használtatok először?2014. aug. 3. 23:07
1/4 anonim válasza:
20 évesen használtam először tampont. Pontosabban már 17 éves koromtól próbálkoztam vele, de sose sikerült normálisan felhelyezni.
Kényelmetlen volt és fájt is.
Aztán 20 voltam, amikor végre sikerült és nem volt gond! Azóta is csak azt használok.
26/N
2/4 anonim válasza:
Védőnő vagyok. Nyugodtan használhatod. Aki már rendszeresen menstruál, az biológiailag a tamponhasználatra is "érett". A nagyon kajla fiataloknak nem szotuk ajánlani, akik mondjuk benn felejtik egész napra vagy elfelejtenek kezet mosni cserekor... :-p A higiénés veszélyek ugyanúgy fenyegetnek, mint bárki mást, de ha erre figyelsz, semmi bajod nem származhat belőle. Az, hogy itt föltetted ezt a kérdést, már önmagában felelősségteljes gondolkodásra utal, tehát szerintem nem te vagy az, akit ez ügyben félteni kell. :) Viszont azzal, ha éppen csak betolod, többet ártasz, mint használsz - a tampont olyan mélyre kell helyezni, amilyen mélyre csak tudod, egész a méhszáj közelébe. Ott érezni sem fogod, és higiénikusabb is, mint ha "épp csak bent van". Csak kényelmesen! :)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azért nem szoktam mélyre feltenni, mert ott már fáj kicsit.
2014. aug. 3. 23:42
4/4 anonim válasza:
én még a 12-t se töltöttem be, amikor először használtam. nincs korhoz kötve. most már 13 vagyok, és az erősebb napokra mindig azt használok, illetve olyan szerencsés vagyok, hogy mindig megvan ha fürdőbe megyek. iskolába is komfortosabb, ha nem érzem pl. dogaírás közben, hogy jujujj de folyik, úgy nem is lehet tanulni. sokkal jobb a tampon mint a betét. amikor kevesebb van akkor ne használj, csak ha nagyon muszáj, illetve éjszakára se, meg akkor se kell, amikor otthon vagy és nem mész sehová. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!