Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, nök tampont vagy...

Lányok, nök tampont vagy betétet használok inkább, miért? Kort is lécci.

Figyelt kérdés

2014. júl. 23. 14:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, én meg pont a tampon istenítését nem nagyon szoktam érteni. :) Valószínűleg nagyon kicsi gyerekkorban a bugyi viseléséhez is kellett megszokási idő... :) Egy jó betétet nemigen vesz észre az ember (feltéve persze, ha nem a mostanság sajnos elég elterjedt műanyagos szutykokat használja). Legalábbis én berakom, aztán totál elfelejtem.

De mindenkinek más a preferenciája, ne bántsuk ezért egymást :) Szerintem lepontozni se kéne senkinek senkit. Véleményekről beszélgetünk...

2014. júl. 24. 12:15
 22/25 anonim válasza:
Nekem már lassan három éve megvan, de még egyszer sem használtam tampont. Inkább nem fürödtem, ha esetleg nyaralás közben jött meg. Anyukám ápolónő és azt mondta, hogy ameddig tudok használjak betétet. Igazából az, hogy most betétet, vagy tampont használj a vérzés erősségétől is számít. Azt ajánlom, amíg nem olyan, hogy "Egy órája raktam be a betétet és már át is áztam.", addig ne használj tampont, vagy esetleg, amíg el nem veszíted a szüzességed. Legalább is nekem anyám ezt ajánlotta, de azt csinálsz, amit akarsz, igazából, ha nyaralás közben jön meg, akkor használhatsz kisebb méretű tampont. Persze, mondom ez az erősségtől is számít. 14/L
2014. júl. 24. 13:20
 23/25 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:)Kedves utolsó!Nem azért kérdeztem hogy eldöntsem tampont haszáljak-e:)Tampont használok 3-4 hónapja mert a betétöl viszketek:(de azért köszönöm a tanácsod:)13/L
2014. júl. 24. 15:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Alapvetően betétet, mert kimondottan rosszat tesz a hüvelyhámnak a tampon rendszeres ki-be dugdosása. Ha pedig megvárom, hogy teljesen megteljen, addig hosszú órák is eltelhetnek. Ha pedig úgy szedi ki az ember, hogy nem telik meg, az nagyon kellemetlen és sérülést is okozhat. Tampont tehát csak akkor, ha utazok, strandolok vagy tudom, hogy olyan helyen leszek, ahol kényelmetlen és nehézkes a betétcsere. Illetve nagy nyári melegben. Vagyis csak alkalmanként. Éjszakára soha nem használok.

28 vagyok

2014. júl. 28. 20:51
 25/25 anonim ***** válasza:
Ja és a tamponhasználat egészségességéhez/ higiéniájához hozzátenném, hogy nem véletlenül tilos szülés/nőgyógyászati műtétek után a használata jópár hétig. Egyszerűen jobban szaporodnak a belül pangó vérben a baktériumok.
2014. júl. 28. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!