Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lehet a csomó a mellemben?

Mi lehet a csomó a mellemben?

Figyelt kérdés

Pár napja voltam nőgyógyásznál kitapintott a bal mellemben egy héjas mogyorónyi nagyságú csomót.

Azt mondta, ciszta, vagy fibroadenoma (kötőszöveti elváltozás) lehet szerinte.

De azért beutalt mammográfiára.

El is mentem, de eredmény majd 2-3 hét mulva.

Teljesen ki vagyok, sokat sírok, nagyom félek.

Nagymamámnak ugyanis mellrákja volt.

Olvastam, hogy a mellrák örökletes formája 30 éves kor körül jelentkezhet. (én épp ennyi vagyok)

Viszont a mell bőrén elváltozás nincs. Mivel a szoptatást 5 hónapja hagytam abba, így a mellemből még jön "valami", de az mindkettőből. És nem gennyes, nem véres.

Vélemények, tapasztalatok?

Nehéz lesz kivárnom az eredményt.

Amúgy magamnak nem éreztem a csomót, sztem nem is jól végeztem az emlő vizsgálatot.

Köszönöm a válaszokat.

2010. jan. 9. 21:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A mammográfiai leletem negatív lett, nincs semmi kóros elváltozás.

Mivel tavaly augusztusban hagytam abba a szoptatást, így még van egy minimális kevéske tejem.

Az orvos egy hete adott rá gyógyszert, hogy elapadjon.

Ma voltam vissza, és a csomó már alig tapintható.

nagyon boldog vagyok, hogy így alakult.

kaptam amúgy egy beutalót, ahol vérből megállapítják, hogy mennyire vagyok hajlamos a mellrákra.

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.

:)

2010. jan. 20. 12:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez jó hír! Klassz, hogy nem történt semmi baj. További jó egészséget:)!
2010. jan. 21. 17:35
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

:)

2010. jan. 21. 22:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló problémám van, mint neked volt. Meg tudod mondani, hogy tapintásra milyen volt a csomód? Én is találtam egyet a mellbimbómhoz közel, doki szerint ciszta, de holnap mammográfia. Szoptatást kb. fél éve hagytam abba, két kisgyerekem van, mit mondjak, rettegek!:-(
2011. márc. 1. 12:44
 15/16 A kérdező kommentje:

Szia

Megértelek, én is nagyon féltem.

Nem is vigasztallak, engem sem lehetett.

Majd a mammográfia után megnyugszol.

Remélem nem lesz semmi gond veled sem.

A csomó olyasmi tapintású volt, mint mikor jobban megnyomom a mellem,, vagyis amit ott érzek, a szöveteknél.

Nincs különbség, csak a csomó talán kintebb volt.

Én észre sem vettem volna. A védőnőm sem vette észre.

És mint kiderült, nem is volt semmi kóros.

2011. márc. 1. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Köszi a választ.Tegnap megvolt a mammográfia meg az UH. Minden teljesen ok, nagyon megnyugodtam.:-)Állítólag egy normális mirigyet érzek, azt gondolom, hogy az egyébként is kis cicim a két szoptatás után még jobban összement, és ezért érzek mindent jobban. A lényeg, minden rendben.:-)Szép napot!
2011. márc. 3. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!