Mi lehet a csomó a mellemben?
Pár napja voltam nőgyógyásznál kitapintott a bal mellemben egy héjas mogyorónyi nagyságú csomót.
Azt mondta, ciszta, vagy fibroadenoma (kötőszöveti elváltozás) lehet szerinte.
De azért beutalt mammográfiára.
El is mentem, de eredmény majd 2-3 hét mulva.
Teljesen ki vagyok, sokat sírok, nagyom félek.
Nagymamámnak ugyanis mellrákja volt.
Olvastam, hogy a mellrák örökletes formája 30 éves kor körül jelentkezhet. (én épp ennyi vagyok)
Viszont a mell bőrén elváltozás nincs. Mivel a szoptatást 5 hónapja hagytam abba, így a mellemből még jön "valami", de az mindkettőből. És nem gennyes, nem véres.
Vélemények, tapasztalatok?
Nehéz lesz kivárnom az eredményt.
Amúgy magamnak nem éreztem a csomót, sztem nem is jól végeztem az emlő vizsgálatot.
Köszönöm a válaszokat.

Nekem is csomós maradt a mellem szoptatás után. 13 évvel később született a második gyerek, és akkor tüntek el a csomók. Fájtak is addig.
Azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, főleg ha még jön is valami a melledből. Forró víz alatt ki lehet masszírozni, ha valóban a tejtől csomós.
A megduzzadt tejmirigyet sztem az orvos meg tudta volna állapítani. Nem?
Amúgy a csomó a mellbimbóm alatt közvetlenül, vizszintesen van.

Nyugi!
Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni!
Nekem ciszta volt, de még nem is kellett semmit se csinálnom vele, mert felszívódott:S

Vegyük a legrosszabb esetet, de csak azért, hogy a rémképeket eltüntessük. Mert IDŐBEN felfedeztétek fel a bajt, igaz? Hiszen magad írod, hogy te nem is találod. Így minden esélyed megvan a teljes gyógyulásra!
Emellett lehet, hogy valami profán dolog áll a háttérben és semmi gond. Ezt kívánom:)!
Én is ki tudom tapintani, az orvos mutatta meg, hogy hol van.
(magamtól nem vettem volna észre, mertközel sem csináltam olyan erőteljesen az önvizsgálatot, mint kellett volna)
S hogy időben-e?
Egyenlőre nem tudom.
Éppen e bizonytalanság miatt vagyok letörve, mint a bili füle.

Semmi tünetem nincs, ami egyébként rosszra utalna.
(a mell bőrének változása, váladékozás, fáradékonyság, fogyás)
Ma betelefonáltam, de azt mondták, majd csak a hét vége felé számítsak eredményre.
Elég lesz kivárni.
Mindenképp megírom majd, hogy mi lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!