Behívó a nőgyógyászatra, mit jelenthet?
20-as: ahhoz képest odaírtad, hogy CSAK AKKOR hívnak vissza, ha rossz az eredmény
Neked kéne tudnod értelmezni a saját szövegedet.
"Van egy kis könyvecske. És amugy meg ugy tudom, negatív esetben nem adnak ki leletet. Lehet más kórházakban vissza kell menni"
Így van, van egy kis könyvecske, amibe amikor mész rákszűrésre beleírják a rákszűrés időpontját, hogy mikor történt, majd pedig, ha megvan az eredmény, ami függetlenül attól, hogy milyen eredmény, beleírják a kis könyvbe akkor, amikor megy az eredményért. Nálunk ez így működik. És én kaptam már úgy is leletet külön, hogy semmi probléma nem volt és kaptam már úgy is leletet, hogy a rákszűrés eredménye rendben volt, de mellé volt mondjuk kórokozó vagy olyan is volt, hogy ösztrogénszegény sejtképem volt.
Szóval egy rákszűrés eredménye 2 hét alatt megvan, tehát ha kíváncsi vagy az eredményre, akkor azért 2 hét után nem árt érdeklődni az eredményt után, plusz az eredményt beleíratni a kis könyvbe, ha már van, nem?
Kedves kérdező! Kedves mindenki!
A levélbe nem írHATnak bele semmilyen konkrétumot, ugyanis az egészségügyi adataitok fokozotttan védettek. Egy levelet akár elolvashat a postás, az anyuka, az apuka, a gyerek, a férj. Ezért egész egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy beleírjanak bármi konkrétumot arról, hogy mi az a probléma, ami miatt visszahívnak.
Ugyanemiatt se telefonon, se máshogy nem adhatják ki ezt az infót. (Nyilván időnként rendességből kiadják, de ha megteszik, akkor bármilyen perben ki lehet őket csinálni.)
Valóban biztos, hogy találtak valami normálistól eltérőt, VAGY pedig értékelhetetlen volt a minta vagy más miatt meg kell ismételni a vizsgálatot, de ha találtak valamit, az lehet egy szimpla kis gyulladás miatti P3 is (nekem amiatt volt ilyen esetem), szóval nem kell egyből halálra rémülni.
"Értékelhetetlen volt a minta"
Ilyen is előfordul - De ilyenkor csak leveszi még egyszer
Nekem sok évvel ezelőtt küldtek a szokásos évi rákszűrés után levelet, hogy menjek vissza. Persze indoklás nélkül.
Halálra válva mentem a nőgyógyászatra, ahol közölték, hogy itt felejtettem a viszgálat után a TB-kártyámat..
Ezennel "köszönöm meg" az Újpesti Szakrendelő Nőgyógyászatának akkori kedvességét és empátiáját...
Endometriozis -
Hát az nem valami örvendetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!