Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Behívó a nőgyógyászatra, mit...

Behívó a nőgyógyászatra, mit jelenthet?

Figyelt kérdés
Múlt hónapban voltam a szokásos évi rákszűrésen, amit már lassan tíz éve rendszeresen elvégeztetek. A hét elején jött egy levél a nőgyógyászatról, hogy keressem fel újra a szakrendelést. Soha nem kaptam még ilyet, és a környezetemben élők se tudtak segíteni, hogy vajon ez mit jelent? Ha már valaki kapott ilyen levelet, kérem írja meg, hogy mik a lehetséges okok?? Köszönöm előre is!

2014. júl. 18. 10:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
48%
Rákszűrés, tüdőszűrés stb... után csak akkor értesítenek vagy hívnak be, ha találtak valamit.
2014. júl. 18. 10:37
 12/33 anonim ***** válasza:
De lehet az is, hogy nincs összefüggés a levél meg aközött, hogy már voltál idén
2014. júl. 18. 10:37
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Ha nincs semmi "konkrét" az irományban, akkor valószínűleg csak sablon levél, nem kell cisnálnod

semmit

2014. júl. 18. 10:38
 14/33 anonim ***** válasza:
11%

De az eredménye a vizsgálatnak mi lett?

Azt nem közölték? Mert volt már itt olyan, hogy valakinek pl. P3-as eredmény jött ki és azért hívták

be megint (megbeszélni)

2014. júl. 18. 10:40
 15/33 A kérdező kommentje:
Sima rákszürésen voltam, semmi egyéb vizsgálat. Anno a méhszáj sebből kikezeltek. Azért gondoltam arra, hogy esetleg a rákszűrés kapcsán merült fel vmi probléma, mert egy hónappal ezelőtt volt a vizsgálatom.
2014. júl. 18. 11:12
 16/33 anonim ***** válasza:
11-es: én kaptam már tüdőszürő után papírt, hogy menjek be sürgősen. Csak elrontották a felvételt...
2014. júl. 18. 11:17
 17/33 anonim ***** válasza:
0%

És arra amúgy nem gondoltál, hogy ha már 1 hónap eltelt a rákszűrés óta, akkor igazán itt volna az ideje elmenni az eredményért?

Amúgy nálunk elmondják a nőgyógyászaton, mikor az ember rákszűrésre megy, hogy 2 hét múlva van meg kb. az eredmény, akkor lehet menni érte. Amennyiben valami gond van vagy valami miatt nem sikerült a vizsgálat, akkor küldenek értesítést. Ha nincs gond, akkor nem küldenek semmit, csak menni kell az eredményért.

2014. júl. 18. 11:22
 18/33 A kérdező kommentje:
Nálunk ez a vizsgálat ugy mukodik, hogy mintát vesznek, azt tovább küldik, de még nem kellett vissza mennem a negatív eredményért.
2014. júl. 18. 11:23
 19/33 A kérdező kommentje:
Van egy kis könyvecske. És amugy meg ugy tudom, negatív esetben nem adnak ki leletet. Lehet más kórházakban vissza kell menni. A másik meg az, hogy egy évtizede rendszeresen vizsgáltatom magam, annyi eszem lenne h eredményért menjek.. és nem itthon kattognék h vajon miért kaptam behívót... Természetesen amint tudok, megyek a levélben szereplő utasítás szerint kontrollra
2014. júl. 18. 11:26
 20/33 anonim ***** válasza:

Kedves 16.

Azért írtam azt, mert értelemszerűnek gondoltam, hogy a rontott felvétel vagy mintavétel miatt is visszahívnak. De látom sokaknak (neked is többek közt) külön fel kell hívni a figyelmét a vasárnapi ebédnél arra, hogy nyelje le az ételt, mert nem egyértelmű mit kell csinálni a falattal(???!!)

2014. júl. 18. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!