Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon fáj a derekam. Olyan...

Nagyon fáj a derekam. Olyan szinten, hogy reggel alig birok felkelni. Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nép betegség, meg minden...

27 éves nő vagyok, van egy 1 éves kicsim, szülés után még rosszabb lett. Azon veszem észre magam, ha éjszaka a hasamon fekszek, nem birok utána megmozdulni a fájdalomtól. Mitől lehet ez, valakinek van valami hasonló problémája?

(császárral született a kicsim)

2010. jan. 5. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gerincvelőgyulladás kezdődött így. Menj el dokihoz minél előbb! Én sokáig húztam, akkor mentem el, amikor nem tudtam már felkelni vagyis 1 órába tellett centinként kimászni az ágyból. 25 voltam akkor, majdnem lebénultam.Az okát nem tudkják hogy mitől. Nem ijesztgetés, csak tényleg menj el orvoshoz.
2010. jan. 5. 22:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet hogy reuma vagy idegbecsípődés a rossz testhelyzet miatt.Mindenképp menj orvoshoz egy hátbajnál nem csinálnak veled semmi retteneteset.Röntgen ilyesmi.Reumánál idegi becsípődésnél nagyon király a clotargin krém nagyon jó de irtó büdös.De előbb jöjjön a doki.
2010. jan. 5. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom a császárhoz nincs köze a dolognak.

Nekem a túlsúlyt nem bírta a gerincem, és az egyik csigolyám kimozdult kicsit. Egy gyógytornász segítségével sikerült helyre tenni, de néha-néha megfájdul, sokszor elég az is ha csak lehajolok valamiért. Aztán van, hogy hirtelen helyreáll, pl. éjjel fordulok az ágyban, egy roppanás, és megint jó hónapokig.

A dokimtól kaptam Contramall-t a fájdalomra, de az nagyon durva, (én két szemtől elszálltam) és gondolom szoptatás alatt még nem szedhető. Legtöbbször elég a Voltaren is a fájdalomra, meg izomlazító.

2010. jan. 5. 22:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 26 evesen talaltak ki, hogy nyitott a gerincem es azert faj.

Elotte is volt gerincrontgenem, nem modott a doki semmit.

A torna a szauna segit.

Illetve ha nagyon fajna kaptam Sirdaludot

2010. jan. 5. 22:13
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

az az igazság, hogy már voltam dokinál pár éve, akkor csigolya kopást állapítottak meg, jártam gyógytornára, mert a lábamba sugárzódott ki a fájdalom, elkezdett zsibbadni.

kaptam elektromos kezelést is, de ugyan úgy fájt tovább.

a lényeg, hogy most rosszabb, mert eddig aludhattam hason, de most nem tudok, mert reggel alig tudok megmozdulni.

tudom, hogy nincs köze a császárhoz, azért említettem, hogy kizárjuk a hüvelyi szülést :)

2010. jan. 6. 12:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ilyen fájdalmam van,nemrég voltam orvosnál,és porckopásom van.Fizikoterápia enyhítheti a panaszt,de sajnos nemigen van rá igazi gyógyszer..
2010. jan. 7. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez volt teljesen. A terhességem alatt kezdődtek a problémák. Az javított, hogy elmentem csontkovácshoz. Ha utána rendszeresen tornázol, sokáig nem jön vissza. Hónapokig nagyon jól voltam. Ha évente 2-szer elmész, rengeteget javít. Most is van, amikor rossz, de sokkal ritkábban jön elő. Szóval azt javasolnám, hogy csontkovács, aki először helyre teszi a félrement csontot, utána meg torna. Hatalmas különbség!
2010. jan. 8. 17:29
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek
2010. jan. 8. 19:47
 9/9 cami55 ***** válasza:

Én is így vagyok! Mi a megoldás?

Erős csipő fájdalom felkeléskor, ki bírhatatlan! Fél óra mire térdre ereszkedek és el indulok a wc-re! Utánna fájdalom csillapítokkal valahogy ki bírom a napot! Így már élni se jó! 2-hete kezdödött, kell valami megoldás, 66-éves vagyok.

joskaba1@gmail.com

2021. aug. 26. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!