Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Komoly a baj? (a többi lent)

Komoly a baj? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Múlt hét szerda óta fel van puffadva a hasam, de ez csak akkor látszik ha el vagyok lazulva, nem húzom ki magam. Szerdán voltam nőgyógyásznál, majd utána vettemvészre a jelenséget, és sok durva dolgot olvastam az interneten a haspuffadássak kapcsolatban. (pl.: petefészekrák) Nagyon meg vagyok ijedve, kérem segítsen, félek,hogy 17 évesen petefészekrákom van.

U.i.: A menstruáció miatt jelenleg nem áll módomban rákszűrésre menni, de utána feltétlenül részt veszek a vizsgálaton. Addig is, örülnék ha valaki tudna válaszolni, és valamilyen szinten meg tudna nyugtatni.

Köszönöm!

2014. júl. 1. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
a puffadás általában emésztési probléma miatt van. akár étel allergia, intolerancia miatt. A nögyógyászati rákszürés pedig a méhnyakrákot mutatja ki nem petefészek rákot. Ha voltál nögyógyásznál nem is értem hogy jutott pont ez eszedbe...?
2014. júl. 1. 19:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Hiszen minden menzesznél felpuffad a nők hasa, erről hogyhogy nem olvastál még?
2014. júl. 1. 19:13
 3/9 A kérdező kommentje:

nem csinált rákszűrést az orvos, és azt mondta hogy az egyik petefészkem dió nagyságú elvileg a.peteérés miatt.

plusz, olvastam, és minden hónapban fel vagyok puffadva, csak nem ennyire és nem 3 héttel menstruáció előtt :)

2014. júl. 1. 19:16
 4/9 A kérdező kommentje:

*2 héttel

bocsi

2014. júl. 1. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Szinte biztos, hogy nincs petefészekrákod. Nekem gyerekfej nagyságú cisztám volt, mellette egy hónapos terhes voltam és akkor sem voltam felpuffadva, tök lapos volt a hasam, semmit nem vettem észre az egészből. Szóval ha ettél gyümölcsöt, zöldségeket és mellé szénhidrátot, inkább arra gyanakodj, vagy candidára, de ha még lenne is valami a petefészkeden, az sem biztos, hogy rosszindulatú, kár ezen izgulnod.
2014. júl. 1. 19:30
 6/9 A kérdező kommentje:
A candida okozhat puffadást? erre kaptam a nőgyógyásztól gyógyszert, ma fejeztem be a kúrát. akkor lehet hogy ez áll a háttérben? azta, eddig erre gondolni se mertem:) köszönöm!
2014. júl. 1. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, az okozhatja. Gondolom probiotikumot kaptál rá, mert az használ a legtöbbet, plusz kéne egy 3-4 hónapos candidakúra is, amikor nem eszel olyasmit, ami árt.

[link]

2014. júl. 2. 07:24
 8/9 anonim ***** válasza:
A CANDIDÁTÓL PERSZE HOGY PUFFADHATSZ, DE ARRA A GYÓGYSZER KEVÉS. OLVASS UTÁNA A BÉL CANDIDA KIIRTÁSÁHOZ DIÉTA KELL. Anélkül nem múlik el.
2014. júl. 2. 09:32
 9/9 A kérdező kommentje:
basszus, ez nagyon komoly. nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. a diétát meg igyekszem betartani, bár 17 éves (nem független) lányként nehéz ezeknek búcsút mondani hónapokig, ugyanis az anyukám főz 5 személyre, és így kicsit macerás, de tutira kipróbálom!!! hálás köszönet!:)
2014. júl. 2. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!