Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok! Mivel szőrtelenítsek...

Lányok! Mivel szőrtelenítsek ott lent? Ti mit használtok erre?

Figyelt kérdés

16/l vagyok, és szeretnék szőrteleníteni. De egyáltalán ciki ha nem szőrtelenítek? Mert igazság szerint nemi életet még nem élek, szóval ezt csak a magam "kedvéért" tenném, nekem kényelmesebb volna úgy szerintem. De epilátorral? Az úgy hallottam elég fájdalmas és utána kipirosodhat, meg más mellékhatásokat okozhat. Vagy ennek mennyi az esélye?

Mindegy, szeretném ha ebben tudnátok segíteni :)

2014. jún. 27. 10:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az epilátor azért nem jó, mert intim tájékon azzal egy kicsit macerás, nem igazán férsz el vele rendesen. A bikinivonalad még oké, de az egészet nem ajánlom. Használj borotvát, vagy gyantázd, az a legjobb.
2014. jún. 27. 10:36
 2/16 A kérdező kommentje:
Milyen gyanta a legjobb rá? a felmelegítős kenős vagy a ragasztós? (nem használtam még gyantát)
2014. jún. 27. 10:38
 3/16 A kérdező kommentje:
ragasztócsíkos*
2014. jún. 27. 10:38
 4/16 anonim ***** válasza:
Gyantát otthon nem ajánlok, főleg bikinivonalra, mert nehéz használni, akkor menj kozmetikushoz, vagy borotvált. Amúgy én csak vágom ollóval, nekem így sokkal kényelmesebb, a párom meg szereti. :) 25/N
2014. jún. 27. 10:41
 5/16 A kérdező kommentje:
Igen, a kozmetikusra én is gondoltam de az elég ciki. Sokan járnak ilyennel is kozmishoz tudom, de nekem azért is fura részben mert ismerem a kozmetikust (a szomszédban van) de azért így se ciki elmenni hozzá?
2014. jún. 27. 10:45
 6/16 anonim ***** válasza:
Ha a teljeset le akarod szedetni, akkor érdeklőj, hogy vállal e olyat, mert nem minden kozmetikus vállalja, sokan csak a bikinivonalat.
2014. jún. 27. 10:47
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Attól, hogy nem élsz nemi életet, attól még elég viccesen néz ki, ha kilóg a "bajusz" a fürdőruhából :-)

Ugyan milyen mellékhatásokat okozhat az epilátor? Én évek óta azt használok, a legtisztább és leggyorsabb megoldás, valamint a legtartósabb is. Persze, hogy kipirosodik. Miért? A gyantától nem pirosodik ki? Ugyanúgy kitépi. Sokan mondák, hogy mert nem férsz hozzá. Dehogynem. Bár én rutinos vagyok és a normál méretűvel is hozzáférek, nagy terpesz és a bal kezemmel kifeszítem a bőrt. A feszítem úgy ráadásul kevésbé fájdalmas. Viszont létezik keskenyebb fejű gép, kimondottan bikinivonalra. Eleinte az első pár évben előfordul, hogy pár szőrszál a bőr alá nő, de nem mélyen, szinte csak a felső hámréteg alá, azokat könnyen kilehet piszkálni, hogy kifelé nőjenek. Egy idő után elgyengülnek a szőrtüszők, egyre könnyebbé és fájdalommentesebbé válik a "tépkedés".

Ha mégis a kozmetikust választod, szerintem egyáltalán nem ciki, neki ez a dolga, számára ez teljesen természetes. A borotvát javasolnám legkevésbé, megerősödnek tőle a szőrszálak és ha később mégis a gyantázást, epilálást választod, tényleg szenvedni fogsz.

2014. jún. 27. 10:57
 8/16 anonim ***** válasza:
7. voltam. Bocs, tényleg nem volt egyértelmű, hogy az egészet leszeretnéd szedni, vagy csak fazont. Én bikinivonalra gondoltam, valóban nem minden kozmetikus vállal teljes szőrtelenítést. Én egyszer borotváltam le az egészet (epilátorral nem vállalnám, szerintem a bőrömet is letépné ott a lágyabb részeknél) de lényeg, hogy nagyon nem tetszett, sem nekem, sem a férjemnek. Olyan kislányos volt és ez elég bizarr. Arról nem beszélve, hogy hogy szenvedtem, amikor elkezdett nőni és csak picit borostás volt. áááááá. Ráadásul nem is higiénikus, a nőgyógyászok azt mondják, hogy nem véletlenül van ott az a szőr :-)
2014. jún. 27. 11:04
 9/16 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat!

Szóval ahogy a válaszokból levettem, az egészet leszedni felesleges, vagy nem éppen higiénikus. És nem is ciki ha meghagyom. Majd gondolkodom még :)

2014. jún. 27. 11:13
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha nem használtál még gyantát, figyelmeztetlek, hogy ne az intim területen próbáld ki először. Ott a legerősebb a szőr és a legérzékenyebb a bőr (=egyeseknek a gyantázása baromira fáj).
2014. jún. 27. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!