Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért menstruálok 1 hónapban 2x?

Miért menstruálok 1 hónapban 2x?

Figyelt kérdés
Május 31.-én jött meg tartott kb. 4 napot és ma Junikus 19 megint beteg lettem? Még egy éve sem h elször beteg lettem, ez közre játszhat benne, hogy még nincs teljesen a ciklusom rendezödve? Aki tud segiteni irjon Privátban vagy kommentbe!

2014. jún. 19. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehetséges, hogy még nem állt be rendesen. Ne aggódj, ez idővel rendeződni fog, ha nem keress fel egy nőgyógyászt.
2014. jún. 19. 12:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Amugy 13 éves vagyok és tavaly szeptember óta van meg!Volt már olyan, hogy 10 nappal hamarébb jött de hogy 14 nap után ujra ugy még nem... De én is arra gyankodok, hogy még nincs rendes ciklusom! Ám ma mielott nem jott meg fajt a hasam :(
2014. jún. 19. 12:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Lehet hormonzavar is?
2014. jún. 19. 12:37
 4/11 anonim ***** válasza:

igen közre játszat.Hány éves vagy?

Meg nagyon rövid ideig tart a mensid,szerencsés vagy,nekem 11 évesen jött meg és 10-12 napig is eltartott,mindig rendsezres volt,persze az utolsó 5-7 napba midig már csak barnáztam,nem igazán volt az már vér,de még mindig jött.És egy hónapba kétszer jött meg mert az első napot kell nézni amikor megjön és attól számolni,arra rá szokott általában 21-28 napra megjönni.

Most gondolj bele mondjuk megjött nekem akkoriba ez csak példa lesz jun 1-jén(eltartott 10-12 napig,tehát jún. 11-13-ig tartott a mensim,de mivel a mensi első napjáthoz kell hozzáadni a 21-28 napot így ebbe a hónapba mégegyszer megjött)és mivel rá 21-28-napra lehet úja mensid így megint volt jún. 22 vagy jún. 29--e körül.

(Tehát hiába menstruáltam jún 13-ági,rá pár napra,1 hét,1,5 hétre megint mensim volt,hiszen a mensi elő napjához kell a 21-28 napot számolni)

Szóval nyugi,rendben vagy,annyi hogy neked most 19 napra rá jött meg és nem 21 napra.Sok ilyen fordulhat még veled elő,sőt lehet néha még ki is marad a mensid,az első pár évben bármi előfordulhat.

2014. jún. 19. 12:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy hormon zavar lenne,a te korodba össze-vissza is megjöhet.és bizony mivel nem vagyunk egyformák és nem minden menzeszesz napunk sem lesz egyforma,van olyan némelyikünknél hogy ha megjön a mensije fáj vagy feszül a mell,a cici,vagy görcsöl a has,ha erről lenne szó,jó rá nospa nevű gyógyszer,vagy van akinél hasmenés van az első pár napba,valakik erősebben véreznek,akár hosszú napokig,valakik meg gyengében.

Mindnekinél másképp van.Amit leírtál azzal nincs semmi baj.

2014. jún. 19. 12:41
 6/11 A kérdező kommentje:

második: köszönöm, hogy megnyugtattál mert nem tudtam, hogy mikortól kell számolni!!!

harmadik: kipróbálom a nospát :) Köszönöm

2014. jún. 19. 12:44
 7/11 anonim ***** válasza:

igenközre játszhatnál a kétszeri mensire értettem egy hónapba.De ha a hónap elején jön meg valakinek a mensije a hónap közepe,vége fele ismét megjöhet neki.tudod 21-28 napra számolj az első mensis nappal,vagy ha előző hónap végén jött meg akkor is a következő hónapba ismét jöhet kétszer.

Példa erre:

1, Júl 1-jén megjön(+21-vagy 28 nap),megjöhet Júl. 22-29

2014. jún. 19. 12:45
 8/11 anonim ***** válasza:

A 2,3, és a 4. is én vagyok,a százalék számot ha nézed akkor onnan tudod.Nospát vény nélkül tudod megvenni a gyógyszertárból és most hogy már nagylány vagy mindig legyen otthon mert sajna valamelyik hónap olyan jó,a másikba meg eléggé fáj a hasunk,néha még a lábunk is olyan mintha valami kőszikát csipelnénk ilyenkor,nekem az egyik lábam ha mensturálok olyan mintha a vérkeringés ott nem úgy áramolna,nagyon fura érzés.:-)

Fel a fejjel,semmi komoly bajod nincs,sajnos még fiatal vagy,de még idősebb korban is van hogy néha kimarad a mensi,vagy éppen korábban,vagy később jön meg mint kellene.

2014. jún. 19. 12:48
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat én eddig mindig arra a napra számoltam amikor elmult
2014. jún. 19. 12:49
 10/11 A kérdező kommentje:
szerencsére a lábam még nem fájt eddig
2014. jún. 19. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!