Ha 6 éve menstruálok és a 6 évben kb egyszer sem volt úgy, hogy minden hónapban megjött volna a menstruációm, hanem mindig kihagyott minimum 1 hónapot, akkor ez valószínű, hogy PCO?
Figyelt kérdés
2013. okt. 14. 20:38
1/5 anonim válasza:
akár lehet az is, egy uh-gal és egy terheléses inzulin viszgálattal ki lehet deriteni. De lehet egyéb hormonális probléma is az oka.
2/5 Ravel válasza:
Akár az is lehet, de a PCO-nak egyéb tünetei is vannak. Erős szőrzet (pl.: mellbimbó körül egy-egy sötétebb szál), pattanásos/acnés bőr, elhízás, anyagcserezavar, migrén. Ez egy nagyon összetett betegség és nem minden betegnél jelentkezik minden tünet.
Ha több tünet is igaz rád, akkor érdemes rákérdezni a nőgyógyásznál, hogy elküldene-e endokrinológushoz, de beutalhat a háziorvos is.
A hormonvizsgálat azért is célszerű lenne, mert nem csak pco lehet.
3/5 A kérdező kommentje:
Szinte mindegyik állítás igaz rám...:s
2013. okt. 15. 20:53
4/5 Ravel válasza:
Akkor szerintem érdemes lenne felkeresned egy endokrinológust, hogy biztosat tudj.
Elsőre rémisztő lehet, jár némi lemondással és odafigyelést is igényel de szerintem jól együtt lehet vele élni.
5/5 A kérdező kommentje:
Ma voltam dokinál, azt mondja erre gyanakszik, megyek Pénteken UH-ra
2013. okt. 16. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!