Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit használtok hüvelygombára...

Mit használtok hüvelygombára v fertözésre? Légyszi irjatok:S

Figyelt kérdés

2honapig "csend és nyugalom"volt boldog voltam mert visszatéröek a fertözéseim de 2napja ujra előjött vmi,a folyásomban vannak apro kis darabok,de nem olyan amikor candidája van az embernek, nögyogyászhoz nem szeretnék menni mert 200ben havonta jártam vissza és már nekem rossz h nem talál vmi megfelelöt. elkeztem szedni a grapefruit cseppet amitöl jobban lettem de ünnepek közben elfogyott és kimaradt2nap erre most érzékelem h megint előjött vmi és már elegem van anyukámnak nem merem mondani már mert ö ujra aggodni kezdene és nem hiányzik h megint rajtam görcsöljön. olvastam ilyen borax glicerines oldatrol amivel megszünnek a panaszok. ti használtátok már?

most azon vagyok h elhasználom a canesten combit plusz van még génia92hüvelykupom de ha ezek ellenére sem gyogyulok akkor szolok anyunak:S

ti mit használtok milyen gyogyszert? én szedtem rengeteg mindent micisisgynot,diflucant kliont pimafucort, meg vmi krémmel töltött hüvekyaplikátort kaptam.

van anti candida nevezetü teám is de rág ittam már lehet nem kellet volna abbahagyni.gondoltam arra h ezzel irigálnék..

segitsetek:S

2010. jan. 2. 11:58
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
az a 200-2009akart lenni=(
2010. jan. 2. 12:01
 2/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egy másik orvoshoz menj el. Attól, hogy az előző nem tudott kikezelni, nem megoldás hogy házilag barkácsolgatsz otthon. A tejsavas irrigálás segíthet, nekem az jött be, de inkább orvost javasolnék.
2010. jan. 2. 12:05
 3/31 anonim ***** válasza:

A tejsavas irrigálás (nem túl gyakran, maximum hetente) bejön, mindenképpen hasznos. Nekem a Canesten vált be. Az orvosváltás is jó ötlet, valamint antibiotikumot ne használj szimpla megfázásra, náthára, egyhetes betegségekre, amikre elég a lázcsillapító és az ágynyugalom.

Anyukádtól ne félj, a hüvelygomba nem ciki, szűz lányoknál is előfordul, nem kizárólag nemi úton terjedő betegség, és semmi köze sincs a napi higiéniához. A gomba mindig ott van benned, de csak akkor szaporodik el kóros mértékben, amikor a hüvelyflórád egyensúlya megbomlik, pl antibiotikumos kúra után, stressz miatt.

Van szexuális partnered? Ha őt nem kezelték, akkor valószínű, hogy ő fertőz vissza téged újra meg újra.

2010. jan. 2. 12:09
 4/31 anonim ***** válasza:

én a helyedben másik orvoshoz mennék, ez tuti!!!

Nekem 2x volt gombám, az elsőnél szégyenszemre csak kb 4 hónappal később voltam hajlandó orvoshoz menni. Nagy hülye voltam, mert a doki írt fel canesten combit, plusz valami antibiotikumot, és 1 hét alatt elmúlt, addig meg hiába reménykedtem, hogy elmúlik.

A második alkalommal nem tudtam volna időben orvoshoz menni, mivel péntek este vettem észre magamon a tüneteket (legalább akkorra már felismertem). Egy netes oldalon találtam valakinek a javaslatát, hogy amikor gombája van, pár napig csak citromos vizet iszik, cukor, meg mindenféle édesítőszer nélkül. A citromos vizet úgy képzeld el, hogy fele víz fele citrom. Akkor kipróbáltam, gondoltam hétfőig jó lesz, aztán elmegyek dokihoz. Teljesen bevált, pár nap alatt elmúlt, nem is kellett dokihoz mennem.

Azóta hál istennek nem volt ilyen jellegű problémám, kb 2 éve ennek.

19 L

2010. jan. 2. 12:29
 5/31 anonim ***** válasza:

én canesten combit vettem, és lecseréltem a lactacyd feminát egy másik intim mosakodóra és ennyi. 3 éve nemjött gomba.

amúgy neked azt javasolnám h a beleidben kezd a tisztogatást, mert akinek folyton gombája van annak valszeg bélgombái is túlszaporodtak.

2010. jan. 2. 12:36
 6/31 A kérdező kommentje:

van barátom,óvszeet használunk igy elkerülhetö a fertözés,és volt is dokinál 1 kivizsgáláson de szerencsére ö egészséges.

laktacydod használtam régen de kb 3honapja a niveáta tértem át és eddig volt jó:S

igen sok antibiotikumot szedtem szeptember oa folyamatosan mert volt 1 mellhártya és tüdö gyuszim,eszek bélflora segitöt a betegség ota, a beleimet már ápolom.

ebből a citromos vizböl mennyit kell inni naponta-hány dl kb?-és mikor ittad nem használtál semmi kenöcsöt?

köszönöm a gyors válaszaitokat!

2010. jan. 2. 12:45
 7/31 A kérdező kommentje:

ja és a tejsavas irrigálás mit takar,gyogyszertárban lehet vmi ilyesmit kapni?

és a citromos viznél elég a citrom lé v igazi citrommal kell?

2010. jan. 2. 12:48
 8/31 anonim ***** válasza:
Igen, gyógyszertárban lehet kapni tejsavoldatot. (kb. 300 forint) Egy liter vízhez teszel 3 teáskanálnyit és ezzel irrigálsz. Sokkal jobb és olcsóbb, mint a pezsgőtabeltták meg hasonló művackok, amiket lehet kapni.
2010. jan. 2. 12:58
 9/31 anonim ***** válasza:

szóval csak citromos vizet ittam, minden más folyadék helyett.

Nem, nem használtam mellette kenőcsöt.

2010. jan. 2. 13:02
 10/31 anonim ***** válasza:
még valami: én bolti citromlével ittam, mivel az volt itthon, de sztem igazi citromból biztos hatásosabb.
2010. jan. 2. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!