Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » SOS! Hogyan mondjam meg...

SOS! Hogyan mondjam meg anyámnak hogy szeretném szőrteleníteni a lábam? (Lent) 14/L

Figyelt kérdés
Igazából már évek óta szenvedek emiatt , de már 14 vagyok és tényleg elegem van :( anyám még mindig kisgyerekként kezel , ha megpróbálom neki elmondani hogy ez a viselkedés zavar ,nem is figyel rám :( szóval néhány hónapja borotválom a hónaljam de ezt ő nem tudja szerintem , viszont már nagyon zavar hogy szőrös a lábam az összes barátnőm szőrteleníti de velük erről nem beszéltem. Próbáltam anyámnak "jelezni" a problémámat úgy hogy csak hosszú nadrágot vagy rövidet harisnyával vettem fel , de nem reagált semmit...én nagyon kínosnak tartanám ha nekem kellene szólnom vagy valami inkább jobban szeretném ha ő kezdeményezne de mivel ezt nem tette meg már régebben sem , nagyon kétségbe vagyok esve :/ (most sokan mondjátok majd hogy csak úgy borotváljam le de úgy hallottam hogy az nem annyira jó , ezért is lenne nagyon fontos hogy anyám "találjon ki valamit" ) van valami ötletetek?
2014. jún. 9. 19:12
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Félreértetted/rosszul fogalmazhattam , NEM kell könyörögnöm , ez egyszerűen szerintem egy jobb megoldás , de szerintem ennek a témának nem itt van a helye most ;) egyébkén köszi a válaszokat ! :)
2014. jún. 10. 00:48
 12/15 anonim ***** válasza:

A 2-3 éves kisfiad is jár játékot vásárolni?

Otthon lakik még a 4 éves is?

2014. jún. 10. 13:09
 13/15 anonim ***** válasza:

12-es!

Természetesen egyelőre csak a 4 éves nyilvánítja ki konkrétan, hogy mit szeretne, néha a 2 éves is, de a 2 éves inkább az "akarom-akarom" variációt űzi. Ettől függetlenül mindegyiknek van félretett pénze, ha majd eljön az a kor, hogy lesznek + igényei.

Ez olyan különös E.T. dolog, hogy ilyen ostoba kérdést "Otthon lakik még a 4 éves is" fel kellett tenned? Most komolyan.

2014. jún. 10. 13:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Jó akkor gondolom hagyjuk a kérdésemet , álljunk neki veszekedni... egyéblént elég lekezelő volt amit irtál kedves Utolsó , és lehet hogy jogosnak tartom a "4 éves kisfiad otthon lakik-e még" kérdést , mert én is tudok lekezelő lenni , nem vagy vele egyedül...

És köszi a válaszokat, tanácsokat , majdcsak rászánom magam ;)

2014. jún. 10. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Nem tudom mi volt ezen lekezelő, én csak leírtam az én kamaszkoromban történteket, és döbbenetemnek adtam hangot, hogy manapság ez milyen furcsán megy. Valamint leírtam, hogy a gyerekeimnek van saját pénze, amit természetesen mi felnőttek teszünk el Nekik, és szabadon költhetik, ha szeretnék. Azt gondolom nyilvánvaló, hogy ha a 4 éves a legnagyobb, akkor a kisebbek még nem tudatosan vásárolnak. A 4 éves fiam igen, már kinyilvánítja belépve egy játéküzletbe, hogy szeretne legót, kisautót, stb. A Te környezetedben ezek szerint nincs 4 éves kisgyerek, vagy nem szoktál menni vele vásárolni.

Nem lekezelésként írtam, hanem szinte továbbgondolva, hogy milyen furcsa, hogy máshol ez nem így van.

Erre jött ez az "otthon lakik még a 4 éves is" elmés kérdés. Nem, nincs saját otthona. Azért ne gondolja már senki, hogy a gyerekeink horribilis összegű zsebpénzt kapnak. Heti 2.000 Ft-ot teszünk le nekik. Úgy gondolom ma, amikor egy tábla csoki 300, egy kis doboz legó 5.000 Ft felett van, nem sok ez.

Persze, van akinek sok, de akinek sok, annak nem kell követni bennünket, vagy kevesebbel is lehet ugyanezt csinálni. Én nem megbántani akartam senkit, írtam is, hogy a kérdezőt megértem, az anyukáját nem. Azaz mint Anya, bíráltam az Anyát. Meg is lehet sértődni, ahogy érzed, de én akkor is furcsállom(amit le is írtam).

2014. jún. 10. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!