Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet tenni menstruációs...

Mit lehet tenni menstruációs fájdalmak esetén?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és kb 2-3 éve van meg, az elején még teljesen megvoltam, viszont az elmúlt egy évben minden hónapban az van, hogy 4-5 napig szó szerint szenvedek. Annyira fáj a hasam, hogy nem tudok kiegyenesedni, az összes izmom fáj, de mintha rettenetes izomlázam lenne, a fejem szétszakad, hányingerem van,teljesen begyullad a torkom, tényleg szinte maga a lét is fáj. Egész nap sírhatnékom van, és valamikor nem is bírom visszatartani. Fájdalomcsillapító nem használ, amikor anyának mondom, mindig azt mondja, hogy ő is túlélte és nem nagy dolog.. Én is mindig azt hittem, hogy sima ügy, amíg nem éreztem ezeket, de mostanában mindig tönkreteszi a napjaimat.

Mit lehet ez ellen csinálni? Anya meg nem igazán foglalkozik vele, merthogy 'jaj nem fájhat annyira, csak belelovalod magad'..

2014. máj. 30. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád tudhatná, hogy minden nőnek más a menstruációja, attól hogy neki alig fáj, még más lehet nagyon rosszul. Milyen gyógyszert veszel be? Próbálj ki erősebbet.
2014. máj. 30. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz mindenképp. Ha csak erős görcseid lennének, mondanám a cickafarkfű teát, de ez sokkal több annál.
2014. máj. 30. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Menjél el nőgyógyászhoz, vizsgáljon meg, és ő adjon tanácsot. Lehet, hogy szervi oka van. Fogalmamzásgátlót szoktak felírni, ami erre jó hatással van. Sorstársaidtól itt egy fórum: [link]
2014. máj. 30. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért 16 évesnek ne ajánlgass fogamzásgátlót...még fejlődésben van.
2014. máj. 30. 20:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt az orvos dönti el, én hiába ajánlgatom. Lehet, hogy pont arra van szükség hormonproblémák miatt. Egyébként mivel a legtöbb 16 éves már nemi életet él, és ez a legbiztosabb fogamzásgátlási mód, biztos, hogy sokaknak fel is írnak.
2014. máj. 30. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Normális orvos nem ír fel 16 évesnek fogamzásgátlót, hiszen az leállítja természetes ciklust.
2014. máj. 30. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátlót ki lehet váltani nem szteroid gyulladásgátlóval, ha pontos a ciklus. A várt menzesz ELŐTT 2 nappal el kell kezdeni szedni cataflamot/apranaxot (vagy van más hatóanyag is ebbe a körben) és ez megakadályozza a görcsök kialakulását.

Nőgyógyászhoz el kellen menni, hogy kizárja a szervi hátteret és ő fel is fogja írni a fájdalomcsillapítót.

2014. máj. 30. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam. Anya elvitt nôdokihoz, kivizsgáltak, és szerencsére semmi komolyabb baj nem volt. Viszont irt fel egy nagyszerü gyogyszert.

Apranax 550 mg-osat!! Maga a tôkély! Végre nem szenvedek, és jól érzem magam azokon a napokon is! :)

2014. máj. 31. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!