Miért akar anyám elvinni a nőgyógyászhoz?
Anyám mostanság hajtogatja hogy már ideje lenne elmennem a nőgyógyászhoz egy vizsgálatra úgy hogy a székbe is kéne ülnöm.
De nekem semmi kedvem sincs mivel nem nagy kedvem lenne más előtt széttárni a lábam...
De ha el is vinne kiderülne biztos hogy nem lennék szűz és a doki mondaná anyámnak :( ami miatt megint csak kapnék :/
16 / L
Jaj, most miért nem "ülsz fel a székbe"? Az orvosnak csak egy alfél vagy a sok közül, hidd el, ha akarnál se tudnál neki érdekeset mutatni. Először anno én is fáztam attól, hogy elmenjek, de ha dugni merek, akkor csak meg merem már mutatni a karbantartónak is a hüvelyem basszus. Aztán tök jó volt, haláli volt a nőgyógyász, rendesen jól éreztem magam. Nincs abban semmi különös.
Amúgy nem látja, hogy szűz vagy-e! Be ne vedd már! Honnan látná? A szűzhártyád magától is elszakadhat vagy egy tampontól, uborkától... Ha kérdezi, akkor se azért érdekli, mert véleménye lenne róla, hanem azért, hogy akkor esetleg fogamzásgátlással kapcsolatban van-e helyzet ugye.
Figyelj nő vagy. A hüvelyed, a méhed stb. elég értékes dolog, ilyen tini picsä hülyeségből ne hanyagold el. Lassan 17 vagy, testileg szinte felnőtt, akkor törődj is úgy a testedd, mintha felnőtt lennél, ne csak szexelj, mert az jó. A felnőttségedhez az is hozzátartozik, hogy a hüvelyednek külön orvosa van.
Vagy menj el egyedül, vagy, ha anyád elkísér akkor mondd meg, hogy ne haragudjon, de NEM jön be veled. Nem vagy fogyatékos, felfogod, amit mondanak, fel tudod tenni a kérdéseidet egyedül is, és az alfeledet a leendő férjeden és az orvoson kívül más jelenlétében nem tárogatod. Oszt kész. Esetleg ha érzékelteti, hogy be megy veled, vágj egy fintort, hogy fúúúúúúúj, hagyjál már! és kész.
Én jól el vagyok anyámmal, de sose vizsgálnának úgy, hogy ott van, az tuti. Pedig mondom én nem vagyok szemérmes, rendesen szeretem a nőgyógyászhoz járást, na de anyámnak semmi köze ehhez.
Majd előbb-utóbb azért érdemes elmenni egy szűrésre, általában a nemi élet megkezdése után 1 évvel ajánlják.
A női orvos nem rossz ötlet, szégyenlősség ellen nagyon jó.
"Csökkenti a fertőzés esélyét, de nem véd 100%-osan - közel sem..."
Oké, mondjál olyan módszert, ami jobban véd. Ez az elérhető legjobb, azon kívül, hogy nem él szexuális életet. Nem értem miért az óvszert kell lehúzni, ha a nemi betegségek elleni védekezésről van szó. A legtöbben a teherbeesés ellen szednek tablettát, azért az óvszer ennél jobb.
Miért 70%-ban? miért nem 75, vagy 67?...
Sokkal biztosabban véd mint a HPV elleni oltás amelyik mindössze KETTŐ, azaz 2 féle HPV vírus ellen véd!
"Miért 70%-ban? miért nem 75, vagy 67?... "
Fogalmam sincs, ezt mutatják a kutatások. Valahol olvastam...
"Sokkal biztosabban véd mint a HPV elleni oltás amelyik mindössze KETTŐ, azaz 2 féle HPV vírus ellen véd!"
Részben igazad van! Tény, hogy így a pénisz által nem fertőződik a nő, csak az ujjazástól, az oráltól, és a szeméremdombok találkozásától.
Nem 2 ellen véd, hanem 4 ellen, ebből 2 a leggyakoribb rákokozó.
És igen, valóban kevés ez is!
De senki nem mondta, hogy ne használjon gumit! Terhesség ellen, más betegségek ellen alapvető egy friss, vagy alkalmi kapcsolatban.
Csak azt mondtam, HPV ellen a gumi se véd... ahogy az oltás sem!
Ha mi nők el akarjuk kerülni a méhnyakrák miatti keményebb beavatkozásokat, sugarazást, halált, akkor ezt a fentiek miatt csak úgy érhetjük el, ha évente elmegyünk rákszűrésre!
Csak ennyit mondtam, de ezt fenn is tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!