Miért akar anyám elvinni a nőgyógyászhoz?
Anyám mostanság hajtogatja hogy már ideje lenne elmennem a nőgyógyászhoz egy vizsgálatra úgy hogy a székbe is kéne ülnöm.
De nekem semmi kedvem sincs mivel nem nagy kedvem lenne más előtt széttárni a lábam...
De ha el is vinne kiderülne biztos hogy nem lennék szűz és a doki mondaná anyámnak :( ami miatt megint csak kapnék :/
16 / L
csak mert már ma kivágta a hisztit anyám és volt egy kis vita...
CSak nehéz előtte titkolni hogy már nem vagyok szűz és nem egyszer voltam már együtt vele :S
De mindenképpen velem akar jönni.. :/
gondolom akkor kicsit lejjeb is kéne szednem körülötte a szőrt a vizsgálat miatt :S
De talán titokban holnap suli helyet elmegyek egyik bnővel de a székbe biztos nem ülök fel a vizsgálatra azt még pár évig nem fogom sztem
Nem kell leszedni a szőrt a vizsgálat miatt. A nőgyógyászt k.vára nem érdekli.
Ha meg nem ülsz fel a székbe, akkor nem tudom, hogy minek mész el a nőgyógyászhoz, nem fog semmilyen papírt adni, ha nem tudja elvégezni a vizsgálatot :)
"Ha nincs semmi egészségügyi problémád, akkor nem értem miért kellene elmenned?"
Mert mondjuk a HPV nemi úton terjed, és az óvszer nem véd ellene 100%-osan...
És a HPV okozza a méhnyakrákot. És bár ilyen fiatalon ritka, de előfordul.
És ha időben észreveszik, kezelhető. Ha nem, akkor belehal. Ennyire egyszerű...
Bocs, ez nem fenyegetés, ez tény...
Minden nő azért jár évente rákszűrésre, akkor is, ha semmi problémája nincs, és nem a doki két szép szeméért...
Ha nincs probléma, OK...
Ha van, akkor szűrjék ki még a megelőző állapotot, amíg eredményesen kezelhető.
Miért, ha neked nincs panaszod, akkor miért mész évente? Gyanítom, nem a társaság miatt....
Ez részemről sem halálfélelem.
De ha valami időben felismerve teljes mértékben gyógyítható, amikor meg tüneteket okoz, akkor késő... akkor igen, emiatt az éves szűrést választom!
És szerintem pont az a hozzáállás felelőtlenség, hogy: "Akkor menj el, ha problémád lesz, pld. folyás, viszketés, rendellenes fájdalom." Tudom, nem Te írtad...
Igen, meg kell győzni, hogy fontos. De pont ezért fontos! És ez nem fenyegetés, ez nem halálfélelem...
Te mivel győznéd meg, miért fontos? Szerinted nem ezért fontos?
Jobban hangzana, hogy azért kell időben kiszűrni, mert 2-es stádiumban már teljesen ki kell pakolni, de már 1-esnél is eltávolítják a méhét? 0-s stádiumban (ami csak rákszűréssel mutatható ki) viszont elég a rákos szövetet eltávolítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!