Nők, lányok! Használnátok-e olyan fogamzásgátló módszert, ami nem idéz elő megvonásos vérzést? (injekció, más tabletta) Hiányozna-e az életetekből a menstruáció tudata?
Figyelt kérdés
Egy nőgyógyász szakorvos kommentjeit olvasom éppen, kérdeztek tőle páciensek, szerinte teljes mértékben felesleges a megvonásos vérzés. Vajon csak a nők identitástudata miatt építették be a rendszerbe?2014. máj. 28. 14:16
1/10 anonim válasza:
Nem, a szervezetnek tisztulnia kell.
3/10 anonim válasza:
Nekem Mirena spirálom van 3 éve, igy már lassan 2 éve nincs egyáltalán menzeszem. Nagyon jól megvagyok nélküle, nem hiányzik. De remélem, hogy az egészségem szempontjából sem káros. De mivel nem szeretnénk több gyereket, ez állitólag a legbiztonságosabb.
De nem értem mi az a megvonásos vérzés. Most az hogy van, vagy az hogy nincs? Belinkelnéd nekem amit olvasol?
4/10 anonim válasza:
A megvonásos vérzés a hormonális fogamzásgátló mellett van (tabletta stb...) 28 nap szedés, majd 7 nap szünet, a szünetben vérzik az ember. Mint a menstruáció, de megvonásos vérzésnek hívják, mert csak a hormonszint leesése miatt vérzik a nő.
5/10 anonim válasza:
Engem például megnyugtat, hoyg tuti nem vagyok terhes.
6/10 A kérdező kommentje:
[link] Ezt az oldalt olvastam végig, igen, a megvonásos vérzés az az, ahogy a kedves 4.-ik válaszoló leírja. Nem olyan mint az igazi menstruáció, mikor azért válik le a méhnyálkahártya mert nem termékenyült meg és ágyazódott be a petesejt, hanem mert felfüggesztjük a hormontabletta használatát. Ilyenkor nem vastagszik meg a méhnyálkahártya (ezért van kevés és fájdalommentes vérzés) és nincs is petesejt egyáltalán, ami megtermékenyülhetne, mert a tabletta az érését és kilökődését, az ovulációt is gátolja. Köszönöm, az eddigi válaszokat!
2014. máj. 28. 17:32
7/10 anonim válasza:
isteni lenne! nincs több szenvedés a semmiért. főleg hogy gyereket sem akarok, életem végéig bírnám a gusztustalan napk nélkül :)
8/10 anonim válasza:
Nem. Menstruálni szeretek. Az Élet része.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Érdekes látni a különböző álláspontokat :)
2014. jún. 1. 09:27
10/10 anonim válasza:
Fogamzásgátló tablettát sem szednék, és hiányozna a menstruáció, mivel a női mivoltom része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!