Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő Candida, mitől lehet?

Visszatérő Candida, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kb fél éve már rendszeresen visszajön. Már használtam kúpot, és szájon át szedhető gyógyszert is. A párom is kúrálja magát.

Viszont észrevettem, hogy rendszeresen szex után jön ki. Egyikőnknek sincs semmi baja, viszont utána mind a ketten viszketünk. A párom állítja, hogy tőlem kapja mindig vissza, de előtte nincs semmi bajom sem.

Hormonális oka lehet? Mirénám van, én már arra is gyanakszom, de a doki kinevetett.

Előtte gumiztunk, nagy ritkán akkor is volt ilyen bajom, de amióta gumi nélkül szexelünk már havonta kijön mind a kettőnkön.

Most gondolkodom a Candida diétán is, de a párom hallani sem akar róla. Persze az első, amit le kéne tenni, a sör,az édesség...

2014. máj. 23. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem is mindig visszajön, nekem nagyon sokszor van hasfájásom is, meg sokszor görcsöl/ puffad a hasam. Én egyre inkább arra gyanakszom, hogy candida miatt van azegész. A diéta nem egy szörnyű dolog és nem is jelenti azt, hogy soha életedben nem ehetsz bizonyos dolgokat. Nem erről van szó.

Antibiotikum szedése után kiírtja a jó baktériumokat is a szervezetből, amiket pótolni kell probiotikummal, amit az orvosok nagy százalékuk nem mond el! Pedig fontos mert teljesen legyengül az immunrendszered, és már kezdődik is a baj. Ha elmész nőgyógyászhoz candidára mit ír fel? Antibiotikumot. Körforgás... :/

A diéta az első hónapban olyan, hogy tényleg szigorúan be kell tartani, utána már egyre több mindent lehet fogyasztani, persze mértékkel és odafigyelve!

Az elején érdemes egy méregtelenítéssel kezdeni! Vannak blogok/ fb oldalak meg csoportok ahol candidások vannak és tippeket, tanácsokat, recepteket osztanak meg egymással.

2014. máj. 23. 20:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem tudom, hogy a nőgyógyászomnak, vagy a házi orvosomnak mondjam-e mert vannak olyan dokik akik képesek kiröhögni vagy lenézni az embert ha diétával jön.... :( Talán egy olyan orvost érdemes felkeresni, aki természetgyógyász is.
2014. máj. 23. 20:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Én is onnan tudom, hogy jön, hogy fáj a hasam, és hasmenésem lesz.

Nekem csak annyit mond a nődoki, hogy ne aggódjak, minden negyedik nő ezzel küzd, majd felír egy kúpot.

Hát, ez nem nyugtat meg.

A blogokat nézegettem én is, de teljesen ellentmondásos, mindenki mást mond, hogy mit szabad enni, és mit nem.

Tudom, hogy cukor, szénhidrát. De szinte minden kajában az van. Szóval akkor csak saláta meg hal?

2014. máj. 23. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! A candidát valóban a párodnál is kezelni kell.Van egy élemiszeripari mérnöknek egy jó könyve a candidáról, kialakulásáról.Én az erről szóló előadásán is ott voltam.Ebből pár ajánlása: lehetőleg kerüld a cukor fogyaztást, ne használj műszálas fehérneműt, állítsd helyre a bélflórát minőségi probiotikummokkal, erősítsd az immunrendszeredet kasvirágkivonatokkal, aloe verával stb.Az antibiotikumok valóban kiölik a hasznos bélflórát ( kivéve a propoliszt, fokhagymát, amik természetes antibiotikumok) és szükséges utána a probiotikumokkal a hasznos bélbacik bevitele, illetve a jobb szaporodásukhoz meg prebiotikumok fogyasztása.Jobbulást!
2014. máj. 24. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Tényleg van néhány ellentmondás egy-két helyen, például hogy szabad -e enni: burgonyát, rizst, tojást, banánt.

Keményítővel én úgy tudom, hogy nincs probléma nagyon, szóval lehet enni néha.

Banánt viszont nem,az egyik legnagyobb cukortartalmú gyümölcs. A grapefruitot viszont mindenhol ajánlják magát a gyümölcsöt is, illetve van ilyen grapefruit olaj, amit már néztem én is boltban, annyira nem vészes az ára.

A lényeg tényleg az, hogy kenyérféléket, élesztős dolgokat kizárni. Nekem ezzel nem lenne problémám, én sokszor eszem kenyér helyett pl. abonettet, ez egy jó megoldás helyettesíteni kenyeret, zsemlét stb.

A tojással nem tudom, hogy mi a helyzet, szerintem azt sem lehet nagyon, max a fehérjét. Vagy ha lehet is, csak keveset. Az első hónap tűnik csak tényleg az olvasottak alapján nehéznek, biztosan az is, hiszen írják azt is több helyen, hogy aki kibírja akár a húst is elhagyhatja arra az időre. Na ez az amit én biztosan nem bírnék ki :)

2014. máj. 25. 10:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak én szeretnék beszélni erről egy orvossal is, illetve hogy rájöjjünk hogy valóban ez-e a probléma, ehhez jó lenne egy orvos is, aki társ ebben és segít.
2014. máj. 25. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!