Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan kezeljem a hüvelygombám...

Hogyan kezeljem a hüvelygombám? 14 éves vagyok. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tudom,hogy ezer ilyen kérdés van ,utána is olvastam,de én kíváncsi vagyok..14 éves vagyok és nagyon viszket és ég a a kisajkak,a nagyajkak,ott minden... Nőgyógyászhoz nem akarok elmenni... Remélem nem húzódott fel,mert pár napja már az alhasam is fáj,meg ha megnyomom a hasam bal oldalánál ott is.[De lehet,hogy azért,mert meg fog jönni(?)] Félek,hogy régebb óta van már hüvelygombám, mert úszok,csak mostanra lett rosszabb...Segítsetek,mit tegyek? :-( Légy szíves,ne sértő válaszokat adjatok,hanem hasznosakat!
2009. dec. 27. 14:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Sima gombára nem írnak fel antibiotikumon. Gombára antimikotiumot kell használni, de ha már a hasad is fáj, akkor egy sima canesten krém semmit nem fog használni. a canesten krém csak a viszketést enyhíti, de nem gyógyít. Mindenképpen el kell menned orvoshoz, mert ez már nem csak sima gomba, hanem már gyulladást is okozott és ha még vársz negyedikéig... Hát leírták már milyen következményei lesznek.

És nagyon jól írta le az is aki azt tanácsolta, hogy ne vegyél sok forró fürdőt. A gombák pont a meleg nedves helyeket szeretik, még kedveznél is nekik.

2009. dec. 27. 15:06
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
Írta a hölgy, hogy nem tudja mitől fáj a hasa. Gondolkodjunk reálisan, ezer dologtól fájhat a poci, ha kilátásban van a menzesz, akkor meg pláne nem lenne meglepő. Nem kell rémisztgetni. Persze, az orvost mindenképpen fel kell keresni. Majd ő megmondja, van-e baj, avagy nincs.
2009. dec. 27. 15:14
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__4818-..

És a forróvíz kiöli a gombákat nem fürödni kell csak letusolni a szeméremajkakat.

2009. dec. 27. 16:19
 14/22 A kérdező kommentje:
Szerintem attól fáj,hogy meg fog jönni,meg elrontottam a napokban a gyomrom...De igazatok van, elmegyünk nőgyógyászhoz holnap,csak szurkoljatok,hogy minden rendben legyen. :)
2009. dec. 27. 16:21
 15/22 A kérdező kommentje:
Addig is púderozom,persze csak kívül,a hüvelynél vigyázok..az úgy jó? Holnap reggel pedig bemegyünk.
2009. dec. 27. 16:22
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
mit púderozol?? mivel irtad viszket akkor gondolom eléggé irritált én nem tennék rá semmi kencét hagynám és amilyen gyorsan tehetem elemennék egy orvoshoz! Lehet nem is gombád van hanem csak folyásod és lehet valami amitől viszket de ezt csak az orvos tudja! Menj el dokihoz!
2009. dec. 27. 16:29
 17/22 anonim ***** válasza:
70%

jolvan te orvostanhallgató, gombára antibiotikumot.....okos vagy, remélem belőled sem lesz orvos.

és ne rémisztgessétek a lányt, egy gombától nemlesz meddő. meddőség csak nagyon súlyos és elhanyagolt állapotban jöhet létre, de ezsem törvényszerű, és főleg nem egy gombától.

ha van otthon canesten kenőcs, azzal kend be ahol viszket. de a betadine krém is jó, ha van.

ha nemmentek nőgyógyászhioz, akkor canesten combot vegyetek, ha attól nemmúlik el, bár valószínűleg elfog, akkor elkell menni nőgyógyászhoz.

2009. dec. 27. 17:20
 18/22 A kérdező kommentje:

Utolsó: Anya is ezt mondta!

Hogy canesten-t veszünk,vagy cickafark,vagy grapefruitmag kivonat.. és ha ezektől nem múlik el,akkor megyünk nőgyógyászhoz...De mindegy,holnap elmegyünk. :) Kicsit félek,de hát nem a világ vége...

2009. dec. 27. 17:24
 19/22 anonim ***** válasza:

"jolvan te orvostanhallgató, gombára antibiotikumot.....okos vagy, remélem belőled sem lesz orvos"

Köszönöm a jóindulatot, remélem egyszer majd összefutunk valamelyik kezelőben (már nemsoká).

Amennyiben láttad, én az is írtam, hogy van-e folyása és ha van milyen. Pont azért, mert nincs rá semmi bizonyíték, hogy gomba (egyébként is, elég sok itt az úgymond "gombás" a gyakorikérdéseken, talán a média keze lehet ebben, tudniillik nem minden fertőzés egyenlő a gombával). Éppen lehet bakteriális fertőzés is (ezt feltételezve írtam az antibiotikumot).

És mellesleg, inkább ilyedjen meg 1 kicsit, minthogy ne menjen orvoshoz és később legyen ebből problémája.

Meddőség:

[link]

A női meddőség okai, első bekezdés

2009. dec. 27. 19:38
 20/22 anonim ***** válasza:
17:20-as, mi a foglalkozásod?
2009. dec. 27. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!