Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan kezeljem a hüvelygombám...

Hogyan kezeljem a hüvelygombám? 14 éves vagyok. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Tudom,hogy ezer ilyen kérdés van ,utána is olvastam,de én kíváncsi vagyok..14 éves vagyok és nagyon viszket és ég a a kisajkak,a nagyajkak,ott minden... Nőgyógyászhoz nem akarok elmenni... Remélem nem húzódott fel,mert pár napja már az alhasam is fáj,meg ha megnyomom a hasam bal oldalánál ott is.[De lehet,hogy azért,mert meg fog jönni(?)] Félek,hogy régebb óta van már hüvelygombám, mert úszok,csak mostanra lett rosszabb...Segítsetek,mit tegyek? :-( Légy szíves,ne sértő válaszokat adjatok,hanem hasznosakat!
2009. dec. 27. 14:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Először is!

Beszélj anyukáddal, hogy hívja fel a nőgyógyászát! Mindinképpen menj el, mert súlyos szövődményei lehetnek egy ilyennek!!!

Ha úszol, vegyél betadint és teafa olajat, és 1-1 cseppet mindig használj belőle azokra a területekre a tusfürdőhöz keverve! Vagy szappant, sima egyszerű baba szappant!

De tényleg menj el dokihoz! Ez nem játék!!! Remélem gyorsan rendbejössz! Amúgy vagy kúpot vagy krémet kapsz, nem kell félni!!! Meg a dokival beszéld meg, hogy melyik vizsgálatot engeded, melyiket nem, ha így jobb, biztosan megérti!!! Bár azlért meg kell, hogy vzsgáljon!!!

2009. dec. 27. 14:09
 2/22 anonim ***** válasza:
59%
Canesten kombi! De a tuti megoldás a nőgyógyász lenne.
2009. dec. 27. 14:09
 3/22 anonim válasza:
71%

Szia!

Canesten krémet használj elsősorban,de csak külsőleg!Ha nem javul Canesten kombi-t (gyógyszertárban kapható recept nélkül)!De ha ezek után sem javul,akkor mindenképpen el kell menned nődokihoz!

2009. dec. 27. 14:10
 4/22 anonim ***** válasza:
76%

amugy elmondanám h a hüvelygombának nincs semmi sulyos következménye ezek csak pletykák.

ezt az egyik ilyen kérdésnél egy válaszolo mondta aki megkérdezte erről a nőgyógyászát.

2009. dec. 27. 14:11
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! Beszéltem anyával, elmondtam neki,azt mondta, -mivel vasárnap van- holnap elmegyünk nézünk valamit rá és ha jövőhét utánra(olyan január 4-re,5-re) nem javul,akkor elmegyünk dokihoz...
2009. dec. 27. 14:13
 6/22 anonim ***** válasza:
72%

Forró vízzel tusold "ott" napjában többször ez enyhíteni fogja a viszketést. De a lehető leghamarabb irány az orvos.

Amikor tusolod folyamatosan egyre melegebb vízzel amíg el tudod viselni.

2009. dec. 27. 14:16
 7/22 anonim ***** válasza:
95%
Anyukád is okos! HA majd nem lehet gyereket, gondolj erre! Minek vártok 4éig? Nyugodtan fel lehet hívni a dokit! Vény nélkül kanesten-t katok, amivel sokra nem mentek! Főleg ha a hasad is fáj! Egy receptet nyugodtan kiírhat a doki! De normálisan kezeljétek!
2009. dec. 27. 14:29
 8/22 anonim ***** válasza:
57%
Forró vízzel tusolni? Ha valamihez nem értesz, ne írk ilyeneket! Most kérdeztem meg az anyukámat, nőgyógyász, és azt mondta, ilyenkor nem tesz jót a sokszori fürdés! Menj el orvoshoz szerinte, mert a fájdalom súlyosabb dologra utal! Ő azt mondta, hogy ha nem dolgozik is felveszi a telefont, és vizsgálatot is végez ilyen esetben, biztos a Ti dokitok is megteszi!
2009. dec. 27. 14:31
 9/22 A kérdező kommentje:
Nekem még nincs nőgyógyászom...
2009. dec. 27. 14:36
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

Anyukádnak biztos van nőgyógyásza, menjetek el hozzá. Vagy van nőgyógyászati ügyelet. Fontos, hogy elmenjetek, ugyanis a gyulladás ráterjedhet a méhedre és a petevezetőkre, petefészkekre is. Ennek az lehet a következménye, hogy a különböző szervek összenőnek és majd a későbbiekben és amikor gyereket szeretnél, nem fog összejönni. És az egy felnőtt nőnek igen nagy csapás. Menjetek orvoshoz, a Canestenes hozzászólók meg csak kenegessék magukat. A hasi fájdalom NEM JÁTÉK. Erre már valószínűleg antibiotikumot kell szedned.

És nem is biztos, hogy gombád van... fehér, túrós folyásod van, vagy inkább szürkés, vagy inkább zöldes?

A lényeg hogy minél hamarabb irány az orvos!!!

Egy orvostanhallgató

2009. dec. 27. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!