Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vérző méhszájseb mit jelent?

Vérző méhszájseb mit jelent?

Figyelt kérdés
Holnap lesz 2 hete, hogy orvosnál jártam, mert barna folyásom volt és kiderült, hogy méhszájseb okozza. Leecsetelte és visszarendelt kontrollra. 4 napra rá, hétfőn elmentem egy másik orvoshoz, mert egyáltalán nem nyugodtam meg és gondoltam jobb ha lát egy másik orvos is. Megvizsgált és azt mondta egyáltalán nem csúnya és ne aggódjak, hamarosan elmúlik. Arra, hogy miért vérzik (nem szex után, hanem alapból), igazából nem kaptam választ. Azt nem mondhatom, hogy nem foglalkoztak velem, mert nézték a közel 1 éves rákszűrésem eredményét, meg szerintem rendesen megvizsgáltak, kontrollra visszarendeltek, mégse vagyok nyugodt. Múlt hét csütörtökön megjött a menstruációm és sajnos úgy érzem még mindig marad a barnázás. Menjek el egy 3. orvoshoz is? Egyébként jövő héten csütörtökön van időpontom az első dokihoz, akinél voltam, de addig megesz az ideg, hiszen a barna folyás lényegében vérzést takar. 22/L
2014. ápr. 16. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
45%

Inkább fejezd be a pánikolást! Minden második nőnél előfordul az élete során méhszájseb. Ez egyszerűen egy gyengébb nyálkahártya-rész a méhszájon, ami elég törékeny, és így szex után vagy akár spontán is vérezni kezdhet. Semmi bajod nem lesz tőle, nem okoz rákot, sőt ami azt illeti, a rák diagnózisát némileg megkönnyíti, ugyanis a méhszájon jelentkező rosszindulatú elváltozás a 2 nyálkahártya határán szokott indulni egy csomó esetben, ami a legtöbb embernél nem látható, akinek viszont méhszájsebe van, annál igen, hiszen éppen a belső nyálkahártya van "kihúzódva" a méhszáj felszínére, az az a gyengébb hám, ami könnyen reped.

Nem tudnak semmi mást csinálni vele, mint amit az orvosod már most is csinál veled. Ecsetelik. Ennyi. Meg fog gyógyulni, légy szíves ne pánikolj!

2014. ápr. 16. 21:56
 2/8 A kérdező kommentje:
De akkor normális az, hogy alapból van barna folyásom, nem csak aktus után? Én mindenhol csak azt olvasom, hogy szex után jelentkezhet sérülés miatt, arról kb. szó sincs, hogy "csak úgy", magától van.
2014. ápr. 16. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Ez egy vérzékeny méhszájseb. Ennyi, semmi több! Előfordulhat a vérzés a szextől függetlenül is, ha annyira törékeny az a nyálkahártya. Csináltass rákszűrést, lassan úgyis aktuális lesz, ha az utolsó már egy éves, és járj el szorgalmasan az ecsetelésre, és nem lesz vele semmi gond.
2014. ápr. 16. 22:19
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Még az ecsetelésen kívül asszem fagyasztani tudják különben, vagy nagyon makacs esetnél konizáció jöhet szóba, egyik se nagy dolog. Az utóbbitól szoktak félni, pedig talán az utóbbi a legjobb megoldás, mert amellett, hogy a vizsgálatra lehetőséget nyújt, azonnal meg is oldja a problémát. Ha az ecsetelés nem jön össze, valószínűleg nálad is ajánlani fogják majd, és akkor volt méhszájseb, nincs méhszájseb.
2014. ápr. 16. 22:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Én szerettem volna rákszűrést csináltatni, de azt mondták, hogy az 1 évnek le kell telnie. Persze, vissza fogok járni kezelésre, meg igazából nem az a bajom, hogy méhszájsebem van, hanem hogy vérzik. Nekem ez ettől tűnik úgy, hogy nagy a baj. És mindennap várom, hogy hátha ma nem lesz semmi barnázás, de mindig van és kezdem azt hinni, hogy sose lesz vége. Olyan kellemetlen ez.

Azért köszönöm a kedves, megnyugtató szavakat!

2014. ápr. 16. 22:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy van, hogy konizációt nem csinálnak még nem szült nőknél?
2014. ápr. 16. 22:27
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell izgulni, tényleg nem egy kifejezetten ritka dolog ez. A vérző méhszájseb egy ismert fogalom. Valószínűleg nincsen semmi bajod. A "ki kell várni az egy évet" viszont meglepő, hiszen kontroll célra akár három havonta is tudnak csinálni, ugyan minek kéne kivárni az egy évet?

Ilyen szinten már nem tudom, de sztem csinálnak konizációt nem szült nőknél is, annak is több fajtája van és a méhszájseb esetében nem kell mélyre vágni.

2014. ápr. 16. 22:37
 8/8 A kérdező kommentje:

1 hét múlva ha megyek szerintem megkérem az orvost, hogy csináljon rákszűrést.

Köszönöm szépen a sok, hasznos válaszaidat! Számomra nyugtató, hogy nem olyan hozzászólást kaptam, hogy a vérzés biztos valami nagyon rosszat jelent.

2014. ápr. 17. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!