12 évesen lehet mellrák?
fiú vagy lány vagy?
Ha lány akkor lehet csak most kezdett el nőni a melled,ha néha van hogy az egyik mell előbb kezd kicsit megduzzadni,és ha megnyomod akkor érzed azt a kis csomócskát,nyugi az normális nem kell nyomogatni.
ha fiú vagy akkor az a helyzet ,hogy kis kamaszkorban beindulnak a hormonok és néha a fiúk több női hormont kapnak és kicsit megduzzad a mellük,ott is van hogy csak az egyik mell duzzad először meg,később a másik is kicsit,de ez többnyire elszokott múlni és nem jelent bajt,csak kicsit ciki
De akár fiú akár lány vagy ha megijjedtél bármilyen orvosnak megmutathatod,házi,gyerek stb,és oda egyedül is elmehetsz akár.
nem feltétlenül kell nőgyógyászhoz vinni,sajnos van orvos aki nem csak a mellét nézné meg és ilyen kiskorban ha a gyerek nincs felkészítve,és nincs női orvos akkor bizony maradandó negatív hatás érheti,van aki bizony oda lennt is oda kukkant,és ha a gyerek eleve szégyenlős akár már az anyja előtt is(nem egy osztálytársam volt ahol bizony a 11 éveshez sem ment be az anyuka kopogás nélkül,mert már szégyenlős volt a gyerek) és nincs letisztázva hogy mi fordulhat elő
A sima gyerek orvosa is ki tudja tapintani hogy minden okés,.De szerintem semmi baj nincs,csak a melle nő,a barátnőméknél is a kis csajnak előbb az egyik nőtt és 1 hétre rá a másik is megduzzadt és kész..
utolsó: megnézném én azt a háziorvost, aki kitapint egy duzzanatot, hogy az jóindulatú-e vagy nem...
Amúgy meg a gyerekek nem h.lyék, hanem gyerekek. Ha menni kell az orvoshoz, akkor menni kell. Megértik, hidd el. Én is voltam fiatal koromban olyan orvosnál, ahol le kellett húznom minden ruhát, és mégsem lett belőlem zombi. Képzeld, túléltem!
Az a csomó valószínűleg egy fejlődő mellmirigy. A húgomnak is volt olyan csomója 11-12 éves korában. Ő is nagyon megijedt, sírt is, emlékszem. Attól alakul ki, hogy túl gyorsan és erőteljesen akar a mell fejlődni. Elmúlik, nyugi. Amúgy, ha félsz, elmehetsz orvoshoz nyugodtan, nem fog megenni!! Az orvos segíteni akar, nem nézegetni. AÍz ilyen hozzászólásokat, mint az előző, kimoderáltatnám!! Utána meg a sok tini nem mer orvoshoz menni, és kész a baj....
Semmi bajod sincs!
Ne izgulj, mindenkinek van a korodban több kevesebb ilyen csomója ami időnként kicsit begyulladva fájdogál, de azután majd elmúlik, lesz másik, majd az is elmúlik.
A fejlődésed miatt vannak ezek, amik teljesen normálisak.
12 évesen annyi esélye van a ráknak, mint annak hogy Rockefeller rájön hogy a rokona vagy és rád hagyja egész vagyonát!
Szóval nyugi, ne hagyd hogy ijesztgessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!