Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tisztasági betét tényleg...

A tisztasági betét tényleg olyan rossz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
még nincs meg, de félek, hogy a tisztasági betét átázik majd.hányszor kell cserélni a suliban? és milyen időközönként kell cserélni? lécci irjatok. előre is köszönöm:)
2009. dec. 16. 15:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszi nektek:) tampont nem nagyon akarok használni... de még ki tudja. köszönöm még1x
2009. dec. 16. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Én is a tampont ajánlom, egyáltalán nem egészsésgtelen, mint azt az egyik buta válaszoló mondta. A betét egészsgételenebb. Szentem mind2-őt használd egyszerre ha szükséges
2009. dec. 16. 15:31
 13/20 A kérdező kommentje:
köszii:):)
2009. dec. 16. 15:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nekem először megjött még nem volt ennyi lehetőség betétek és tamponok között.Volt 1 az pedig az egészségügyi vatta...Emlékszem mennyire nem szerettük mi fiatal lányok,mert éjszakára ha betetted,reggelre még a lepedő is olyan lett,mert a vatta elcsúszott a "hátad közepére"Sokszor a barátnőmmel úgy ellenőriztük egymást,hogy nappal se ázzunk át." Nézd már meg,nem látszik?" Mert nem csak az volt a ciki,hogy totál átáztál tőle,hanem hogy egy csomóban összekuporodott,és néha nadrágon keresztül is látni lehetett,hogy van valami a nadrágodban..A vatta után igazi kellemes jó érzés egy ultra vékony betétet használni.DE itt is vannak jók és rosszak.Vettem már olyan betétet ami szintén összekuporodott,és bizony már át is áztál.Ezért az ember igyekszik megtalálni a neki megfelelőt.

Hogy milyen időközönként kell cserélni? Ezt minden embernél más,ez függ a menstruáció erősségétől is.Van akinek elég 3-4 db betét a menzet idejére.Én például az első két napban sűrűn cserélek betétet még úgyis ,hogyha megyek valahová tampont is használok mellette.Általában 1 hétig tart,és egy csomag betét nálam elmegy..De már legalább nem kell szólnom senkinek,hogy nézze meg a fenekemet,hogy minden oké-e,és este is nyugodtan alszom,mert nem a hasamról veszem le reggel a betétet..

(te jó ég ha belegondolok nagyiék még rongyot használtak,és azt mosták mindig ki..)Azért jó,hogy ilyen téren haladtak valamit nem???

37/N

2009. dec. 16. 15:40
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy is rossz,csak megszokás kérdése,vannak nagyon vékony és mégis jó nedvszívó képességgel rendelkező betétek.Én mindig is azt használtam,ez már kb tíz éve,sosem ázott át,és nem is látszott hogy azt használok.Kipróbáltam a tampont is,nekem nem jött be,azóta többet meg sem fordult a fejemben.Engem az nem érdekel,hogy ma már 12-13 évesen is azt használnak,mert ez szinte divat,meg leugatják ha valaki betétes,az a legjobb ha kitapasztlaod neked melyik a legjobb,legmegfelelőbb,legkényelmesebb,nem kell mások után menni.És bár a nem akarjaák elismerni a tamponnak igenis több kockázata lehet mint egy betétnek,meg kell kérdezni a nődokikat,ők biztosan többet tudnak róla mesélni,eddig még egyik sem ajánlotta a non-stop tamponhasználatot,éjjel nappal,de mindenkinek szíve joga,az ő döntése,egészsége.
2009. dec. 16. 15:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
ilyenkor érzem h van Isten :D mert férfinak születtem :D
2009. dec. 16. 15:58
 17/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :D:D
2009. dec. 16. 17:21
 18/20 anonim ***** válasza:
25%
15:31-NEK: TE VAGY A BUTA MERT A TAMPONNAL TÉNYLEG NAGYOBB A KOCKÁZAT... ÉS IGENIS EGÉSZSÉGTELEN...DE A TE DÖNTÉSED H MENNYIRE KOCKÁZTATOD AZ EGÉSZSÉGED...MERT SAJNOS EZ MA MÁR DIVAT:S:S
2009. dec. 16. 19:25
 19/20 A kérdező kommentje:
én is hallottam,hogy ha a tampont 8óránként nem cseréljük,akkor elég nagy az esélye hogy elkapunk vmi baktériumot. köszönöm a választ:)
2009. dec. 16. 19:34
 20/20 anonim válasza:

Nyilván ha a betétet nem cseréled 8 órán át, akkor is kaphaszt el fertőzést.

Én tampont használok, mert nekem az kényelmesebb. De ízlések és pofonok.

2009. dec. 19. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!