Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tisztasági betét tényleg...

A tisztasági betét tényleg olyan rossz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
még nincs meg, de félek, hogy a tisztasági betét átázik majd.hányszor kell cserélni a suliban? és milyen időközönként kell cserélni? lécci irjatok. előre is köszönöm:)
2009. dec. 16. 15:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%

A tisztasági betét tuti, hogy átázik, merthogy az nem a menstruációs vérzés felfogására találták ki. A tisztasági betét mindennapos használatra való, a folyás felfogására. (Én nem használok.)

Az, hogy milyen időközönként kell cserélni az egészségügyi betétet, a vérzés erősségétől függ. Ez eleinte gyakran kell ellenőrizned, de hamar ki fogod tapasztalni, hogy mikor mennyi ideig elég egy betét.

Akkor kell cserélni, ha nagyjából megtelt.

2009. dec. 16. 15:15
 2/20 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom, kitől hallottad.. egyáltalán nem rossz. Teljesen nem ázik át (nacid nem valószínű, hogy olyan lesz), mert van egy olyan réteg is benne, ami ezt megakadályozza a nedvszívó réteg alatt. Ha erős a vérzésed, lehet, hogy egy de. 2 szer is kell majd cserélni, de az is lehet, hogy egy csere elég. Majd kitapasztalod. Ha meg majd nagyon nem tetszik, használhatsz tampont is, bár azzal kicsit ügyesebben kell bánni. Gondolj bele, mennyivel egyszerűbb már ma, mint régen volt!
2009. dec. 16. 15:15
 3/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a valászokat. sokat segítetettetek! még irjatok:)
2009. dec. 16. 15:18
 4/20 anonim ***** válasza:
66%
Miért nem egészségügyi betétet használsz majd?
2009. dec. 16. 15:21
 5/20 anonim ***** válasza:
78%

Én 7 éve menstruálok,mindigis betétet használtam,de SOHA nem ázott át.Semmi rossz nincs benne szerintem,nem fáj,nem kell magadba dugdnosnod az ujjad,stb,szerintem tökéletes.De amúgy nyugodtan használhatsz tampont is,ha az a megoldás neked "szimpatikusabb".

Hogy hányszor kell cserélni,az egyéni dolog,én akár hányszor elmegyek pisilni,mindig kicserélem.De nem tudom,hogy az hány órát jelent.Én suliban sose cseréltem betétet,és nem ázott át,viszont az nem jó dolog állítólag,úgyhogy cserélgesd inkább suliban is legalább 1x.Meghát ha erős a vérzésed,van,hogy minden szünetben ki kell cserélni.Meg vannak különféle erősségű betétek,attól is függ a dolog.

Ja és MINDENKÉPP szárnyasat vegyél,mert ami nem szárnyas,az összegyűrődik,és melléfolyik a cucc a bugyidba,és az meglátszik a nadrágodon,és elég ciki :S

2009. dec. 16. 15:21
 6/20 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy nyugi,mi is tisztasági betétnek hívjuk az eü-i betétet :D
2009. dec. 16. 15:22
 7/20 anonim ***** válasza:
43%
Megszokod, hamar. Tamponnak ne ülj fel, nem egészséges.
2009. dec. 16. 15:24
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha mellé nem használsz tampont vagy vattát, akkor többször, akár 3-4-szer is, ha mondjuk 8 órád van. Ha csak 5 órád, akkor mondjuk 1-2x. De nem konkrétan átázik, hanem 1. zavaró lesz a nedvesség, 2. esélyes, hogy mellette kiszabadul és foltot üt a ruhán. Szóval ajánlom a mini méretű tampont mellé, akkor jóval kevesebbet kell aggódni rajta (viszont akkor azt kell cserélni, de legalább az átázás esélye kicsi).

Hogy milyen időközönként, az rajtad múlik, ahogy jónak látod, vagy amikor zavarni kezd. Vigyél többet is magaddal, és nem lesz gond. Nem rossz az, ne félj tőle. :)

2009. dec. 16. 15:24
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

nem értem.

Miért tisztaságinak hívjátok az egészségügyi betétet? Teljesen másra való a 2

2009. dec. 16. 15:26
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
15:24 : Az sem túl egészséges, ha folyton valami nedvessel érintkezik a bőröd.
2009. dec. 16. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!