A tisztasági betét tényleg olyan rossz? (bővebben lent)

A tisztasági betét tuti, hogy átázik, merthogy az nem a menstruációs vérzés felfogására találták ki. A tisztasági betét mindennapos használatra való, a folyás felfogására. (Én nem használok.)
Az, hogy milyen időközönként kell cserélni az egészségügyi betétet, a vérzés erősségétől függ. Ez eleinte gyakran kell ellenőrizned, de hamar ki fogod tapasztalni, hogy mikor mennyi ideig elég egy betét.
Akkor kell cserélni, ha nagyjából megtelt.

Én 7 éve menstruálok,mindigis betétet használtam,de SOHA nem ázott át.Semmi rossz nincs benne szerintem,nem fáj,nem kell magadba dugdnosnod az ujjad,stb,szerintem tökéletes.De amúgy nyugodtan használhatsz tampont is,ha az a megoldás neked "szimpatikusabb".
Hogy hányszor kell cserélni,az egyéni dolog,én akár hányszor elmegyek pisilni,mindig kicserélem.De nem tudom,hogy az hány órát jelent.Én suliban sose cseréltem betétet,és nem ázott át,viszont az nem jó dolog állítólag,úgyhogy cserélgesd inkább suliban is legalább 1x.Meghát ha erős a vérzésed,van,hogy minden szünetben ki kell cserélni.Meg vannak különféle erősségű betétek,attól is függ a dolog.
Ja és MINDENKÉPP szárnyasat vegyél,mert ami nem szárnyas,az összegyűrődik,és melléfolyik a cucc a bugyidba,és az meglátszik a nadrágodon,és elég ciki :S

Ha mellé nem használsz tampont vagy vattát, akkor többször, akár 3-4-szer is, ha mondjuk 8 órád van. Ha csak 5 órád, akkor mondjuk 1-2x. De nem konkrétan átázik, hanem 1. zavaró lesz a nedvesség, 2. esélyes, hogy mellette kiszabadul és foltot üt a ruhán. Szóval ajánlom a mini méretű tampont mellé, akkor jóval kevesebbet kell aggódni rajta (viszont akkor azt kell cserélni, de legalább az átázás esélye kicsi).
Hogy milyen időközönként, az rajtad múlik, ahogy jónak látod, vagy amikor zavarni kezd. Vigyél többet is magaddal, és nem lesz gond. Nem rossz az, ne félj tőle. :)

nem értem.
Miért tisztaságinak hívjátok az egészségügyi betétet? Teljesen másra való a 2

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!