Megbízható ez az új mammográfia (mellvizsgálat)? Részletek lent.
20 éves vagyok, csomó(k) van(nak) az egyik mellemben. Orvos is kitapintotta, de az ultrahangon mégsem látszott. Hosszú évek óta így van és nagyon zavar. Nem fáj, meg semmi de engem zavar, már a legrosszabbtól tartok.
Mammográfiára szeretnék menni, de elég kicsik a melleim és félek nagyon összenyomnák és fájna is nekem a vizsgálat.
Mit gondoltok ez a mammográfia ugyanolyan hatásos lehet?
Esetleg ha van valakinek orvos ismerőse megkérdezné tőle nekem? Nagyon örülnék neki, mert én nem tudom, hogy eközött és a hagyományos között van-e különbség.
30 ezer forintot írnak, hogy annyiba kerül egy vizsgálat, de ha ez a fajta vizsgálat is megbízható akkor én rászánnám a pénzt.
Itt van amiről írtam:
Köszönöm szépen a válaszokat.
u.i: Egyébként ha már legalább 6 éve vannak ezek a csomók és közben nem nőtt a csomó és nem történt semmi akkor szerintetek nem kell a legrosszabbtól tartanom? Múltkor nagynehezen rászántam magam a vizsgálatra, de nem mutattak ki semmit így még mindig nem vagyok nyugodt.
Mobilis csomó, a hétköznapokban nem fáj, csak ha mondjuk megnyomódik vagy ilyesmi. Nagyon aggódom miatta.
szerintem és a tudományos eredmények alapján igen!
45 év alatt rutinszerüen nem csinálnak rgt mammográfiát, mert a sugárzás ártalmas lehet. Tudom ajánlani a Medocban a CT-Lézer mammográfiát, amely fiataloknál is alkalmas a rosszundulatú eltérések kimutatására rtg sugárzás és a mell összenyomása nélkül.
Köszönöm, szerintem majd el fogok akkor menni egy ilyenre.
Aki még tud valami infót nyugodtan írja le később is, ha érkezik válasz meg fogom nézni akár hónapok múlva is :)
Köszi de én rendes mammográfiát nem szeretnék, mert tartok tőle illetve a csomó olyan helyen van, hogy az már szinte a bordáknál van...
Ultrahangom volt, de nem mutatta ki.
De lehet félreértettem a hozzászólásodat, álmos vagyok már. :)
Holnap visszanézek.
ELNÉZÉST KÉREK, MOST VETTEM ÉSZRE, HOGY A KÉRDÉSBEN SZEREPLŐ LINK MÁR NEM ÉRVÉNYES. ITT AZ ÚJ:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!