Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nolicon (felfázásra) pálinkával?

Nolicon (felfázásra) pálinkával?

Figyelt kérdés
Sajnos mindig is problémám volt a felfázással. Most megint előjött rajtam. Délután jelentkeztek a tünetek, ami azt jelenti hogy se doki, se recept. Volt otthon 4 db nolicin tabletta. ami tisztít. NEM antibiotikum. Ismerősöm aki ápolónő azt mondta hogy nyugodtan bevehetem alkoholra, nem lesz gond(mivel nem antibiotikum és nem fájdalomcsillapító). Nem a gyógyszermérgezés a célom, csak mire megtaláltuk a gyógyszert már megittam kb2-3 cent pálinkát :( Bevettem, és ostoba módon most olvastam csak el a tájékoztatót. Annyit ír az alkoholról, hogy: "A kezelés ideje alatt nem ajánlatos alkoholt fogyasztani." Nagyon félek. Egy szem tablettát vettem be, közvetlen a pálinka után :S És azt is egy ápolónő engedélyezte..... Ugye nem kell gyomormosásra mennem vagy hasonló? Nagyon megijedtem most.

2014. márc. 11. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:

de igen, antibiotikum.

bajodmeg szerintem nem lesz.

2014. márc. 12. 07:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem antibiotikum, vizelet fertőtlenítő. Ettől még nem célszerű alkohol után szedni. Mint egyéb más gyógyszert sem. De szerintem reggel már rájöttél, hogy semmi bajod sincs. De ez nem jelenti azt, hogy legközelebb sem lesz. :-)
2014. márc. 12. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Jó lenne, ha orvossal konzultálnál legközelebb, mert több butaság is történt:

1. Nolicon= Nolicin , ami ANTIBIOTIKUM!!!!

[link]

Itt mindent megtalálsz, ez a betegtájékoztató.

2. Antibiotikumot VÉGIG kell szedni akkor is, ha megszűntek a tünetek. Ezt az orvos mindig elmondja. Ha elkezdted szedni, akkor irass fel egy dobozzal, mert, ha abbahagyod a 4 db után, akkor fellángolhat a fertőzés és többé nem fog hatni ez a gyógyszer.

3. Alkohol nem szabad inni gyógyszerszedésnél, mert nagyon megterheli a májat. Egy alkalom már mindegy, tegnap óta felszívódott, de többet ne csinálj ilyet.

4. A kedves okos ápolónőt küldd továbbképzésre.

2014. márc. 12. 12:42
 4/6 A kérdező kommentje:

A nolicin NEM antibiotikum!

És igen rájöttem hogy semmi bajom nem lett, köszönöm a válaszokat. Ettől függetlenül ebből nem csinálok rendszert.

2014. márc. 20. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Kerdezo kedves, ha ilyen okos vagy, miert kérdezel?! Nyugodtan kérdezz meg orvost, vagy gyógyszerészt, aki megerősíti, hogy antibiotikum. Még atajekoztatojaban is benne van...
2014. márc. 20. 22:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Norfloxacin-ratiopharm 400 mg filmtabletta széles hatásspektrumú baktériumölő gyógyszer (antibiotikum). A norfloxacin a giráz-gátlók (fluorokinolonok) csoportjába tartozó antibiotikum.
2014. márc. 20. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!