Mit tehetek, ha felfázásra hajlamos vagyok és babát szeretnénk?
Köszönöm a válaszokat!
Az ülőfürdőt is próbáltam már, de sajnos nem használt. Egyébként Ti hogyan csinàljátok?
Tőzegáfonyàt is szedek, de a Teáról még nem hallottam, ki fogom próbálni!
Nagyon sokat iszom, de 3 nap után is még mindig érzem. Lehet igy nem fogom elkerülni a háziorvost.
A "felfázás" mindig hólyagfertőzés! Az esetek jó részében bakteriális. A coli baktérium felkerül a hólyagba és ott elszaporodik. Köze csak annyi a hideghez, hogy a hideg csökkenti a hólyagnyálkahártya védekezését a bacikkal szemben. De maga a baci okozza a tüneteket és a bacikat kell kiirtani ahhoz, hogy teljes gyógyulás legyen. A külső ülőfürdő csak kívülről hat, a hólyagban lévő baktériumokat nem pusztítja el. Erre egyedül az antibiotikum képes. Ha babát terveztek, akkor olyan antibiotikumot kell íratni, amit várandósan is lehet szedni. Van ilyen. Pl a Monural vizeletfertőtlenítő, vagy a penicillin származékok. Pl az Augmentin.
A gyógynövényekkel a várandóság alatt nagyon kell vigyázni, mert azoknak is vannak mellékhatásaik. A tőzegáfonya inkább a megelőzésben segít és kiegészítő kezelésre való. Medveszőlőt tilos terhesen inni. Kamilla, kakukkfű mehet normál mennyiségben.
A legjobb, ha most orvoshoz (urológushoz) mész, aki néz egy vizeletet és ennek megfelelően gyógyszerel.
A coli nőknél gyakran okoz fertőzést, mert a végbél közel van a női külső nemi szervekhez és a húgycsőhöz és innen könnyen felszáll a hólyagba. A belekben meg ugye normálisan is van coli. Kicsit félretervezte a természet a nőt ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!