Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetek, ha felfázásra...

Smallkitty kérdése:

Mit tehetek, ha felfázásra hajlamos vagyok és babát szeretnénk?

Figyelt kérdés
Már túlvagyok minden gyógynövényes próbálkozáson, a 90 napos kúrán, és 1 év tünetmentesség után újra előjött, pont babaprojekt közben...

#babaprojekt #állandó felfàzás
2014. jan. 12. 05:18
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem a gyógynövényes ülőfürdők sokat segítettek
2014. jan. 12. 06:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Milyen felfázásra gondolsz? Van aki a hólyaghurutot hívja annak,van aki nőgyógyászati eredetű gyulladást.
2014. jan. 12. 08:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is nagyon hajlamos vagyok rá, de a dokim szerint nem tehetek mást minthogy vigyázok magamra. Ha érzem, hogy kijönnek a tünetek, akkor tőzegáfonya teát iszok literszámra, avagy kapszulát szedek, ha nincs nálam tea és amellé iszok rengeteget. A cickafark ülőfürdő is segít, olyan meleg vízben, amilyenbe csak tudok. Így még mielőtt kialakulna el is múlik nagyjából.
2014. jan. 12. 11:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az ülőfürdőt is próbáltam már, de sajnos nem használt. Egyébként Ti hogyan csinàljátok?

Tőzegáfonyàt is szedek, de a Teáról még nem hallottam, ki fogom próbálni!

Nagyon sokat iszom, de 3 nap után is még mindig érzem. Lehet igy nem fogom elkerülni a háziorvost.

2014. jan. 14. 22:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nőgyógyászati eredetű lehet... ez bonyolitja a helyzetet tovább...
2014. jan. 14. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:

A "felfázás" mindig hólyagfertőzés! Az esetek jó részében bakteriális. A coli baktérium felkerül a hólyagba és ott elszaporodik. Köze csak annyi a hideghez, hogy a hideg csökkenti a hólyagnyálkahártya védekezését a bacikkal szemben. De maga a baci okozza a tüneteket és a bacikat kell kiirtani ahhoz, hogy teljes gyógyulás legyen. A külső ülőfürdő csak kívülről hat, a hólyagban lévő baktériumokat nem pusztítja el. Erre egyedül az antibiotikum képes. Ha babát terveztek, akkor olyan antibiotikumot kell íratni, amit várandósan is lehet szedni. Van ilyen. Pl a Monural vizeletfertőtlenítő, vagy a penicillin származékok. Pl az Augmentin.

A gyógynövényekkel a várandóság alatt nagyon kell vigyázni, mert azoknak is vannak mellékhatásaik. A tőzegáfonya inkább a megelőzésben segít és kiegészítő kezelésre való. Medveszőlőt tilos terhesen inni. Kamilla, kakukkfű mehet normál mennyiségben.

A legjobb, ha most orvoshoz (urológushoz) mész, aki néz egy vizeletet és ennek megfelelően gyógyszerel.

A coli nőknél gyakran okoz fertőzést, mert a végbél közel van a női külső nemi szervekhez és a húgycsőhöz és innen könnyen felszáll a hólyagba. A belekben meg ugye normálisan is van coli. Kicsit félretervezte a természet a nőt ilyen szempontból.

2014. jan. 29. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és tangát felejtsd el!
2014. jan. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!