Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyi esély van rá? Van még...

Mennyi esély van rá? Van még remény?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok és majd a későbbiekben szeretnék gyermeket. Viszont gerincferdülésem van és sajnos nem enyhe. Kiáll néha a lengő bordám, a csípőm és oldalra vagyok mindig. Viszont ha oda figyelek magamra, szinte nem is látszik. Általában figyelek a helyes testtartásra, szoktam tornázni is. A műtétet nem szeretném, csak ha már nagyon sűrgős, mert egy orvosi hiba miatt lett ilyen a gerincem. Nagyon félek attól, hogy a mostani állapotommal a terhesség alatt komplikációk léphetnek fel, vagy valami történik a babával. :(Sokat beszélgettünk erről a barátommal, Ő azt mondta, hogy mindenben támogat, ha ne adj isten nem sikerül a baba, akkor örökbefogadunk.

Persze, ha nem sikerül, ugyanúgy szeretném az örökbefogadott babát is, mintha a sajátom lenne, csak szeretném majd a későbbiekben "megajándékozni" egy saját gyermekkel a barátomat. :)

Szerintetek, az alapján, amit leírtam mennyi annak az esélye, hogy zökkenőmentes terhesség lesz vagy hogy nem lesz a babának baja?

Köszönöm, hogy végigolvassátok, / írtok! Nagyon kétségbe vagyok esve. :/

2014. márc. 10. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Mivel nem ismerjük a pontos állapotodat és orvosok sem vagyunk nem tudunk neked semmi érdemi választ adni.

Ha arra vársz, hogy ááá, nem lesz semmi baj, akkor ebben sajnos nem tudunk megerősíteni.

Keress fel egy ortopéd orvost, vagy egy nőgyógyászt, még mielőtt komolyan elkezdenél babát tervezni (és hogy megnyugtasd magad). Ők majd elmondják, hogy mik a lehetőségeid.

Sima terhesség nem lesz, mert biztos, hogy sokat kell feküdnöd, hogy ne terheld a gerincedet. De szerintem nem lehetetlen, hogy összejöjjön, de ezt szakember tudja megmondani.

2014. márc. 10. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:

A terhesség részéhez nem tudok érdemben hozzászólni, de ami a gerincferdülést illeti:

- Tai Chi Chuan

- Úszás

- Jóga

- Megfelelő fekhely

- Szükség esetén PROFI csontkovács

2014. márc. 10. 14:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első jól leírta! Még terhesség előtt érdemes konzultálnod egy ortopéd orvossal, a nőgyógyász mellett.

Amúgy nekem is középsúlyos gerincferdülésem van. Jól látható hogy el van deformálódva a gerincem, ennek ellenére két egészséges terhességet kitudtam hordani. 40-45 kg voltam akkoriban és nem voltak panaszaim. Sem a terhesség alatt, sem pedig a szülésnél.Mostanában kezdődtek a panaszok: már jobban látszódik a púp és sokat fáj a hátam, majdnem minden reggel hátfájással kelek. De már 40 felett a koromnak is beigazolható.

2014. márc. 10. 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez lutri. Én fiatal vagyok, babát várok, teljesen egészséges, mégsem zökkenőmentes a terhességem (heatóma, 2.trimeszteri vérzés stb..)

Egy orvossal nem ártana beszélned, de úgy tudom,hogy nem okoz gondot, csak végig kell feküdnöd a terhességet, kímélned magad.

2014. márc. 10. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha 19 éves vagy és van párod, rendszeresen élsz nemi életet, akkor gondolom van nőgyógyászod is. Ha ez még nem került szóba, akkor ha legközelebb mész hozzá, kérdezz rá! Ő biztosan tud segíteni, hogy ez befolyásolja-e a terhességet és miben, mennyiben.

Gondolom attól függ, hogy melyik szakaszt, milyen mértékben érinti a gerincferdülés. Lehet, hogy a kihordásban nem lesz akadály, csak a szülésnél (nem természetesen, hanem majd császárral kell) ha a csípődre is hatással van ez.

De tényleg csak az orvos tudhatja ezt.

2014. márc. 10. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!