Hány hónap menstruációs kimaradásnak lehet egészségügyi következménye?
Nekem egy éve nem jött meg, fogyás miatt...
Semmi más bajom nincsen, csak fogytam 15 kilót.
Még UH-t is csináltak, semmi.
Nem mondom, hogy én örülök ennek (bár menstruálni nem szeretek - ki szeret), de elvileg következménye max. akkor lenne, ha gyereket akarnék most.
Elvileg híznom kéne, és akkor visszajönne, de én nem akarok hízni. :s Az a fura, hogy esküszöm, nem vagyok anorexiásan sovány, egyáltalán. Ezer nálam vékonyabb lány rohangál az utcán, és nekik nincs mindegyiknek gondolom ilyen baja...
Utolsó ugyanígy vagyok.
14 kilót fogytam ,augusztustól december végéig csináltam. És a magasságomat tekintve 5 kilóval alatta vagyok a minimumnak. Eszek normálisan és mivel edzek és nem eszek fölös nassokat ezért egy gramm nem jött vissza, pedig híznom kéne nekem is, de nem akarok, nincs kedvem. A lelkemet viselné meg legjobban, hogy sikerült lefogynom és most éreznem kell a hízást. De ha azt nézzük, hogy nincs meg az viszont azt jelenti, hogy a szervezetem még mindig az életben tartásért küzd és nem tud a szaporodásra energiát áldozni. Legalább is anya szerint. Én is mondtam neki, hogy nem vagyok anorexiás, mert én csak sovány vagyok de nincsenek ilyen mentális zavaraim. Én ezt tudatosan csináltam. Erre anya csak azt mondja, hogy majd akkor tekint egészségesnek, ha visszajön a mesim, azért pedig egyek.
Súlyos következmények (csontritkulás, méhtestrák) kialakulásához azért ált. elég sok idő kell, nem pár hónap. De el kell menni nődokihoz, és leellenőriztetni a méhnyálkahártya-vastagságot. Ha nagyon vastag, akkor ad gyógyszert, amivel leválasztja.
De ettől függetlenül nem éppen jó dolog, hogy nem menstruálsz. Mi lesz, ha majd babát szeretnél? Oké, hogy még csak 17 vagy, de egyszer eljön az az idő is...
Nincs semmi bajod, az elmondottak alapján, leszámítva a tulzott fogyókúrát.
Egyél normálisan és 2-3 hónap alatt meg kellene jönnie. Ha 3 hónap múlva sem jönne meg, akkor el kellene majd menni orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!