Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkanélküli vagyok ellátást...

Munkanélküli vagyok ellátást nem kapok egészségügyi járulékot mikor kell fizetni alkami munkám 1,5 hónap május 12-én megszünt 30-40 napig még biztsitott vagyok úgy hallottam igaz vagy sem?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 17:47
 1/3 anonim ***** válasza:
45 napig vagy még biztosított.
2013. máj. 23. 19:02
 2/3 anonim ***** válasza:
77%
Ha munkanélkülire bejelentkezel akkor az önkormányzatnál lehet igényelni, hogy egy évig vállalja át a Tb fizetésed vagy addig amíg nem találsz munkát.
2013. máj. 23. 21:25
 3/3 anonim ***** válasza:

45 napig akkor vagy még jogosult egészségügyi ellátásra külön hozzájárulás nélkül, ha előtte legalább 45 napig volt biztosítással járó jogviszonyod. Az alkalmi munka nem keletkeztet biztosítottságot, tehát azt nem tudod ebbe belevenni.

Akkortól vagy köteles fizetni magad után az egészségügyi szolgáltatási járulékot, amikortól vagy a munkaviszonyod, vagy az álláskeresési járadék folyósítása megszűnt + 45 nap. A 46. naptól már fizetni kellene. Az alkalmi munka nem alapja ennek a számításnak.

2013. máj. 24. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!