Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs görcs ellen mit...

Menstruációs görcs ellen mit tegyek, ha mindenképpen meg kell jelennem valahol?

Figyelt kérdés

Már most is érzem, hogy "görcsölget" a hasam, ez nálam azt szokta jelenteni, hogy 1-2 nap és megjön, de sajnos erős görcsökkel. Ehhez már hozzászoktam. A baj csak az, hogy holnap is huzamosabb ideig kénytelen leszek egy helyben ülni és koncentrálni valamint szombaton is hasonló a helyzet. Mit tegyek ha görcsölni kezdek? Mert általában hasonfekszek, sétálgatok, de erre ez alkalommal nem lesz lehetőségem.

Tehát minden tippet és tanácsot, örömmel várok és nagyon megköszönném ha tudnátod segíteni, hogy tudom enyhíteni a fájdalmat.

2014. febr. 6. 13:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Amikor elkezdődik a program, vegyél be gyógyszert (ami neked bevált görcsökre) akkor is, ha éppen akkor nem fáj.

Én is akkor szoktam bevenni, ha éppen csak kezd fájni, mert ha akkor veszem be, ha már fáj nagyon, akkor nem hatásos.

2014. febr. 6. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Mit szoktál bevenni görcsökre? Ahhoz,hogy megelőzd már most el kéne kezdened szedni, napi 2 tablettával. Nagyon jó ilyen esetekben az Apranax,de a Cataflam is. Ha most elkezded,akkor nem alakulnak ki a nagy görcsük.
2014. febr. 6. 13:21
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Nekem az szokott beválni, hogy minél hamarabb, mikor még nem kezdett el úgy igazán görcsölni a hasam, beveszek egy fájdalomcsillapítót. Szóval kvázi megelőzöm, hogy fájhasson... Aztán ahogy érzem, hogy kezd múlni a hatása, még egyet.

Lehet így napont kb. 3mat szoktam bevenni, max 4et. Lehet nem a legegészségesebb megoldás, de így legalább nem zavar a mindennapi teendőimben.

2014. febr. 6. 13:23
 4/11 A kérdező kommentje:

No-spa-t vagy Buscopan-t szedek, de inkább az utóbbi szokott hatásos lenni.

Egyébként nagyon köszönöm a segítséget fájdalomcsillapítót valószínűleg fogok bevenni előtte, nem baj ha nem egészséges, rendszert nem fogok belőle csinálni :)

2014. febr. 6. 13:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet nehéz lesz, de ne egyél aznap, csak igyál. Nekem ha nem eszek egész elvieslhető gyógyszerekkel, de ha bekapok egy falat almát, öt percre rá félig meghalok, és hiába a gyógyszer.
2014. febr. 6. 13:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Apranax, Cataflam mostantól napi 2! Ahogyan már írta korábban egy válaszoló. Ne várd meg a menzeszt, mert akkor nem úgy hat.
2014. febr. 6. 14:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Az említett kettő gyógyszer nincsen itthon, és elmenni sem tudok sehová...
2014. febr. 6. 14:30
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor advil ultra forte, napi 2.szer. Csak a nem szteroid gyulladásgátló segít, a várt menzesz előtt 2-3 nappal kezdve!
2014. febr. 6. 14:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért azzal nagyon vigyázzon az,aki nem eszik semmit,hogy ezek a gyógyszerek komoly gyomornyálkahártya károsodást,idővel akár gyomorvérzést is okozhatnak, ezért éhgyomorra tilos szedni őket!
2014. febr. 6. 15:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát a 2-3 nappal előtte dologgal már elkéstem...
2014. febr. 6. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!