Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kapott már valaki ilyen...

Kapott már valaki ilyen levelet méhnyakrákszűrés után, a területileg illetékes szakrendelőből?

Figyelt kérdés

"Tisztelt hölgyem, értesítjük, hogy pár hete elvégzett méhnyakrákszűrés eredménye megérkezett.

Kérjük, hogy a lelet megbeszélése céljából szakrendelésünket felkeresni szíveskedjék."

A legrosszabra gondolok...

2014. febr. 5. 14:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%
nem akarok senkit ijesztgetni én sem, de nálam sem volt semmilyen tünete, pedig olyan előrehaladott volt már, hogy a méhemet is ki kellett venni, nem csak a méhnyakat... (és előző évben szültem, így folyamatosan orvosi felügyelet álltam, 1 év alatt mégis képes volt így elszóródni...) és én is csak azért írom ezt le, hogy felhívjam a figyelmet a rendszeres rákszűrésre! Lehet hogy nincs méhem, de élek és gyógyult vagyok... de nem biztos ha kihagyok 1 évet, akkor most itt írogatok nektek... de bízzunk benne hogy nálad csak egy esetleges gyulladás okozta a bajt... majd írd meg mit mondott a doki!
2014. febr. 5. 16:17
 12/22 anonim ***** válasza:
Igen, P4 lett, de a szövettan megerősítette, hogy a sejtek rákosak. Tehát a rákmegelőző vagy hogy mondják állapoton túl voltam. Igaz nem volt 5-ös, de nagyon időben lett elcsípve. Soha egy szűrést se hagytam ki, mégis ez lett, viszonylag rövid idő alatt.
2014. febr. 5. 16:18
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Évekig nem adhat tünetet, sem vérzést sem fájdalmat a méhnyakrák és már rég burjánzó rákos sejtek vannak. Persze , ha már kifekélyesedik a teteje akkor már vérzik, vagy ha beszűri az idegeket már fáj.
2014. febr. 5. 16:45
 14/22 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal,sajnos tényleg nincs tünet.Nekem többször volt p3-as eredményem,ezért műtöttek tavaly augusztusban.A szövettani eredményem ez lett:

"Diagnózis:I:Laceratio et erosio portionis uteri,cystae Nabothi ibidem.Metaplasia epithelii glandulorum cervicis uteri.Enyhe dysplasias jelekkel.Koilocytosis.II-III:Hyperplasia glanduralis endometrii,mindkét kaparék területén középsúlyos dysplasia jeleit mutató felszíni és metaplasticus laphám részletek"

Most voltam ismét rákszűrésen,ma kaptam meg az eredményt:p2

De mivel nekem a kaparék középsúlyos dysplasia,márciusban ismét vár rám egy kaparás,és ha az is rossz,méhkivétel.Pedig nekem is "csak"p3-as eredményem volt.Ráadásul olvastam,hogy a dysplasianak azért vannak tünetei,hát nekem semmi nem volt.De remélem időben sikerült kezelni.

2014. febr. 5. 16:50
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj, lehet simán, gyulladás vagy fertőzés is, ne gondolj a legrosszabra. Sok sikert holnapra!
2014. febr. 5. 16:58
 16/22 anonim ***** válasza:
78%
P3 eredménynél, méhkivétel???!!!! Nem túlzás ez???!!!!
2014. febr. 5. 16:59
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
kedves 16-os.. nem! nekem is P3-as citóm volt végig... az orvos megkérdezte tőlem, hogy méhnyak, vagy vegyük ki a méhet is, én döntök, de ő a méhet is javasolja... kivették : szövettan igazolta hogy jól döntöttem, már ott is voltak szóródások... "11" -es voltam...
2014. febr. 5. 17:21
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom, de P3-al nem szokták kivenni!
2014. febr. 5. 18:41
 19/22 anonim ***** válasza:
56%
nem.. tényleg nem szokták, de nekem látható, tapintható daganat volt a méhszájon, hiába volt 3-as a citó (nem egyszer) szövetmintát vettek, abból derült ki, hogy rák... "11"
2014. febr. 5. 20:06
 20/22 anonim ***** válasza:
57%
Kedves utolsó és ezt honnan veszed,hogy nem szokták?Mert míg nem voltam benne én is azt gondoltam,hogy a P3-még semmi....Aztán mikor megkaptam a szövettant ami szerint középsúlyos dysplaziám van,hát akkor már egy kicsit berezeltem.És igen ha ez a következő kaparásnál már ne adj isten már rosszabbodik a kezelés ellenére,akkor épp tegnap mondta a dokim méhkivétel lesz!Ja és akkor ez lehet P2-es eredménynél is ezek szerint,mert a rákszűrésem most P2-lett.De a jó eredményem mellett is lehet,hogy a méh nyálkahártya még esetleg rosszabb eredményű lesz.És akkor ezek szerint nekem pl.P2-nél is mégis méh kivételt fognak csinálni.Majd Áprilisban kiderül......
2014. febr. 5. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!