Kapott már valaki ilyen levelet méhnyakrákszűrés után, a területileg illetékes szakrendelőből?
"Tisztelt hölgyem, értesítjük, hogy pár hete elvégzett méhnyakrákszűrés eredménye megérkezett.
Kérjük, hogy a lelet megbeszélése céljából szakrendelésünket felkeresni szíveskedjék."
A legrosszabra gondolok...
Akkor szoktak általában levelet küldeni, amikor találnak valamit. De nem kell egyből rosszra gondolni, mert éppen egy méhszájseb is okozhat eltérő eredményt rákszűrés tekintetében. Vagy valamilyen gyanú, ami nem feltétlenül igazodik is be.
Nyugodj meg, menj be az eredményedért és majd elmondják, hogy mi a helyzet és bízz a legjobbakban!
Nyugodj meg.
Mondjuk az igaz, hogy csak baj esetén küldenek levelet, no de nem biztos, hogy a legrosszabbra kell gondolni.
Gondolom rendszeresen jársz szűrésre, így túl nagy baj nem lehet.
Nekem már írtak levelet, rossz lett a citológiám. Megműtöttek, elküldték a mintát szövettanra, addig nem tudtak mondani semmit. Nálam beigazolódott a rák gyanúja, de ennek már 2,5 éve, azóta teljesen negatív eredményeim vannak.
Azért mondtam, hogyha nem hanyagoltad el a szűrést, mint a példa is mutatja hogy elmentél, még nem lehet nagyon nagy baj. A méhnyakrákról az a legfontosabb tudnivaló, hogy csak a kiinduló sejteket támadja, így ha eltávolítják a beteg részt teljes egészébe, akkor 100 % ban gyógyult leszel. Persze műtét után sűrűbben kell szűrésre járni, hogy ha maradt valami azt azonnal lássák, de ennél több kellemetlenséggel nem jár.
A méhnyakráknak nincs tünete, csak akkor ha már akkora a baj, amin nehéz segíteni. Én írtam, hogy rákos lettem, nekem sem voltak tüneteim.
Szerintem ha másra nem is, de ez a kis beszélgetés figyelemfelkeltésnek jó, hogy minden nő menjen el évente egyszer. Inkább ez, mint hogy baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!