Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kapott már valaki ilyen...

Kapott már valaki ilyen levelet méhnyakrákszűrés után, a területileg illetékes szakrendelőből?

Figyelt kérdés

"Tisztelt hölgyem, értesítjük, hogy pár hete elvégzett méhnyakrákszűrés eredménye megérkezett.

Kérjük, hogy a lelet megbeszélése céljából szakrendelésünket felkeresni szíveskedjék."

A legrosszabra gondolok...

2014. febr. 5. 14:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy tudom, hogy csak azok kapnak akiknek találtak valamit.
2014. febr. 5. 14:40
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szoktak általában levelet küldeni, amikor találnak valamit. De nem kell egyből rosszra gondolni, mert éppen egy méhszájseb is okozhat eltérő eredményt rákszűrés tekintetében. Vagy valamilyen gyanú, ami nem feltétlenül igazodik is be.

Nyugodj meg, menj be az eredményedért és majd elmondják, hogy mi a helyzet és bízz a legjobbakban!

2014. febr. 5. 14:40
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak azoknak küldenek levelet akinél eltérést találtak, de nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
2014. febr. 5. 14:44
 4/22 anonim ***** válasza:
86%

Nyugodj meg.

Mondjuk az igaz, hogy csak baj esetén küldenek levelet, no de nem biztos, hogy a legrosszabbra kell gondolni.

Gondolom rendszeresen jársz szűrésre, így túl nagy baj nem lehet.

Nekem már írtak levelet, rossz lett a citológiám. Megműtöttek, elküldték a mintát szövettanra, addig nem tudtak mondani semmit. Nálam beigazolódott a rák gyanúja, de ennek már 2,5 éve, azóta teljesen negatív eredményeim vannak.

Azért mondtam, hogyha nem hanyagoltad el a szűrést, mint a példa is mutatja hogy elmentél, még nem lehet nagyon nagy baj. A méhnyakrákról az a legfontosabb tudnivaló, hogy csak a kiinduló sejteket támadja, így ha eltávolítják a beteg részt teljes egészébe, akkor 100 % ban gyógyult leszel. Persze műtét után sűrűbben kell szűrésre járni, hogy ha maradt valami azt azonnal lássák, de ennél több kellemetlenséggel nem jár.

2014. febr. 5. 14:48
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, holnap délelőtt már tisztában láttok, akkor megyek vissza a dokihoz, de addig is nagyon bent van a zabszem... Az az igazság, kb. 8 éve nem voltam szűrésen, akkor is p3-as lett, akkor is visszahívtak, de anno kiderült gyulladás volt, kezelték, és rendben lett. Csak valahogy nem jártam vissza szűrésre, idén mentem csak, s ezt a levelet kaptam. Mindegy, holnap okosabb leszek, csak azzal vigasztalom magam, nem voltak a méhnyakrákra utaló tüneteim, pl. köztes vérzés, de ki tudja...
2014. febr. 5. 15:01
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolni, akármilyen eltérés van, szerintem küldenek ilyen levelet, viszont valamit biztosan találtak, mert amúgy nem szoktak szólni, nekem mindig csak akkor mondják meg az eredményt, mikor legközelebb megyek.
2014. febr. 5. 15:04
 7/22 anonim ***** válasza:
0%
P3-mal 8 évet kihagyni?
2014. febr. 5. 15:05
 8/22 anonim ***** válasza:
0%
Akkor elég felelőtlen voltál, hogy ennyi évet kihagytál.
2014. febr. 5. 15:38
 9/22 anonim ***** válasza:
57%

A méhnyakráknak nincs tünete, csak akkor ha már akkora a baj, amin nehéz segíteni. Én írtam, hogy rákos lettem, nekem sem voltak tüneteim.

Szerintem ha másra nem is, de ez a kis beszélgetés figyelemfelkeltésnek jó, hogy minden nő menjen el évente egyszer. Inkább ez, mint hogy baj legyen.

2014. febr. 5. 15:44
 10/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, köszi értelmes válaszod, és örülök, hogy jól vagy. Gondolom, Neked, p4-es lett a citológiád. Én holnap tudom meg, s azért írtam a tünetekről, mert a p5-ös a legrosszabb, amit holnap mondhat nekem az orvos, amikor már daganotos sejtek is megjelentek, és szerintem ilyenkor már tünetek is vannak.
2014. febr. 5. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!