Lányok! A méhnyakrák elleni védőoltást csak szűz lányok kaphatják meg?
Mert hallottam valami ilyesmit, de eddig úgy gondoltam h nem adatom be, de most sokat hallottam róla, de már nem vagyok szűz (2 alkalom volt eddig csak, de mindketten szüzek voltunk). Szerintetek még megkaphatom?
17/l
Na aki nem él nemi életet, az nem kapja el!!
kb 2 napja beszélt erről a Szócska is, aki azért érzi szükségesnek a 12 éves kor körüli oltást, mert "Hála" az internet fertőzésének egyre fiatalabb lányok érzik szükségét a szüzesség minél korábbi elvesztésének.
Mindenképpen érdemes nem szűz lányoknak is beadatni, mert az oltás négy vírustörzs ellen véd, tehát még ha el is kapták korábban esetleg az egyik vírustörzset, a másik három ellen attól még véd az oltás.
Ha pedig a párod is szűz volt előtte, akkor pláne kicsi az esélye, hogy akármelyikőtöknél ez probléma lenne (bár nem nemi úton is el lehet kapni a HPV-t, de annak kisebb az esélye)
Később is érdemes beadatni mert a HPV nek van vagy 100 féle vírusa.
Egy szexeléssel elkaphatsz mondjuk 10 félét, az oltás meg véd az összes ellen.
És a többszáz féléből csak néhány variáns okozza a méhnyakrákot, de akkor is csak az esetek 80% -ban amihez még rizikó faktorok jelenléte is szükséges ( alkohol, dohányzás, tisztátalanság, genetika stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!