Méhnyakrák elleni védőoltást nem szűz lányok is kaphatnak?
Figyelt kérdés
A szexuális életem elején tartok, tehát 4-5x feküdtem le a barátommal. Anyukám nem tudja, és be szeretné adatni az oltást.2011. jan. 18. 14:59
1/4 anonim válasza:
nincs értelme, mert elképzelhető, hogy már benned van a vírus
beszélj erről anyukáddal, mert felesleges pénzkidobás az a 80e Ft ebben az esetben
2/4 anonim válasza:
Előtte mindenképpen kell egy vizsgálat hogy fertőződtél-e már valamelyik HPV vírussal.Mert ha igen akkor az ellen nem lesz védettséged.
3/4 anonim válasza:
először menj el nőgyógyázhoz(anyukádnak nem kell tudnia) és mond el neki h nem vagy szűz de be akarják adatni az oltást, kérdezd meg ő mit javasol
4/4 anonim válasza:
Sokan abban a tévhitben élnek, ha már nem szűzek, akkor nem érdemes beadni az oltást. Ez nem teljesen igaz. Én 30 évesen is beadattam, mert az orvosom javasolta. A HPV-nek rengeteg fajtája létezik és az oltás is véd jó pár ellen, ezért nem tudhatod, ha már esetleg benned van egy fajtája, akkor az ellen már nem véd, de az összes többi fajtája ellen igen.(Mármint amelyekre az injekció "jó")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!