Lányok! A méhnyakrák elleni védőoltást csak szűz lányok kaphatják meg?
Figyelt kérdés
Mert hallottam valami ilyesmit, de eddig úgy gondoltam h nem adatom be, de most sokat hallottam róla, de már nem vagyok szűz (2 alkalom volt eddig csak, de mindketten szüzek voltunk). Szerintetek még megkaphatom?
17/l
2014. febr. 4. 19:36
1/15 anonim válasza:
Mi köze lenne ennek hozzá? Nem csak azok. De nekem ez egy google-be telt...
2/15 anonim válasza:
Bámikor beadathatod, kérdés, hogy lesz e értelme,(ha már fertőzött vagy akkor nem)
Először menj el HPV szűrésre, ha negativ, akkor adasd be, ha pozitív akkor is beadathatod, kérdés hogy lesz e értelme a jövőben.
Ez majd kiderül 30 év múlva amikor abba a korba érsz hogy veszélyeztetett leszel a méhnyakráktól.
4/15 anonim válasza:
3-as vagyok én most kaptam az 1-t , a doki mondta, hogy csak a nemi élet megkezdéséig lehet.
5/15 anonim válasza:
Nem. Kaphatja nem szűz is,de ajánlott előtte méhnyakrák szűrést(akkor is ellenőrzik a kenetet HPV-re)vagy HPV szűrést végezni.hogy van-e értelme még beadatni,vagy már fertőzött valaki.
6/15 anonim válasza:
Ja. és amit az előbb írtam, le is van írva az ajánlásokba.Azokba is,amit az orvosok kapnak.
7/15 anonim válasza:
Én a te helyedben nem adatnám be. Nézz utána kicsit jobban, hogy mi is ez. Külföldön egyáltalán nem ajánlják. Nem véd meg a méhnyakráktól, ellenben meddőséget okoz. Most majd kapom a negatívokat, pedig így van. Olvassatok utána az egész védőoltásos szokásoknak nálunk és más országokban. Utána majd megértitek miről beszélek.
8/15 A kérdező kommentje:
Anyukám is úgy gondolja hogy nem szükséges beadatni, a kullancs ellenit sem kaptam meg. Eddig én is így gondoltam mint ő, csak most viszonylag sokat hallottam róla és megijedtem..
köszönöm a válaszokat:)
2014. febr. 4. 20:09
9/15 anonim válasza:
Kedves 7.! Kérlek,te is olvass utána ne csak a védőoltás ellenes cikkeknek,blogoknak,de olyanoknak is,amit tapasztalat után írtak! Az esetek nagyon kis százalékában vannak mellékhatásai az oltásoknak,de ez elenyésző. Viszont mégis mindenki ezeket hallja meg,nem azt a szignifikánsan többet,amikor a védőoltás nélkül megelőz gyakran halálos szövődményeket! Ha mindenki így gondolkodna,még mindig tarolna a himlő,diphteria,tetanus,kanyaró, stb.,stb....
10/15 anonim válasza:
kedves 2-es! a méhnyakrák nem a közép- és időskorú nők betegsége... már rég nem!!! én 26 évesen lettem beteg! és hallani már 19-20 évesekről is, sőt olyanokról is akik még csak nemi életet sem élnek! tehát járjon el mindenki szépen évente rákszűrésre! ennek ellenére én nem nagyon vagyok híve ilyen oltásoknak... még nem tudni ténylegesen hosszú távon milyen mellékhatása van, hisz nem olyan régi még, hogy lehessen tényleges adatokkal igazolni bármit is... méhnyakrák meg amúgy is 100%-ig gyógyítható ha idejében észreveszik, el kell járni folyamatosan rákszűrésre és nincs nagyobb gond belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!