Anya miért nem engedi hogy borotváljam?
"A szőr védi a puncidat a fertőzésektől."
EZ egyáltalán nem igaz, a szörnek EGYETLEN szerepe, hogy a szagot jobban terjessze. Ha fertözésügyileg valamit csinálna, akkor inkább elösegítené, nem pedig megakadályozná!!!
A kérdésre: Niért kérsz engedélyt? A legegyszerübb, hogy leszeded. Egyrészt anyukád nemhiszem, hogy a puncidat nézegeti - ha meßgis, akkor valami komoly baj van vele, másrészt ha csupasz, akkor utólag sem tudja visszaragasztani :)
2, ez nem így van, olvass picit jobban utána. A legtöbb nőgyógyász valóban nem ajánlja a borotválást.
Kérdező, te meg már 100x feltetted ezt a kérdést, légyszíves olvass vissza, _mindent_ leírtunk ott, amit le lehetett :(
"2, ez nem így van, olvass picit jobban utána. A legtöbb nőgyógyász valóban nem ajánlja a borotválást. "
DE, igy van, a szörzetnek semmiféle védöszerepe sincs - de arra kiváncso lennék, hogy szerinted hogyan kellene müködnie az ilyen "védelemnek"?
A legtöbb nögyógyász véleményét HONNAN ismered? Mert kétlem, hogy az ÖSSZES nögyógyászt ismernéd, és mindegyiket megkérdezted volna erröl.
Mellékesen akiket én ismerek - és elég sokan vannak - azok közül egyetlen egynek sincs az a véleménye, hogy a szörtelenítés káros lenne, ahogy nem is az.
Ez az érv, hogy a "legtöbb" valaki azoknál fordul elö, akiknek fogalma sincs a dologról de a "tekintélyelv" szerintük mindent felülír.
Mondom: légy szíves, olvass utána! És kérdezd is meg azokat a nőgyógyászokat, akiket "ismersz". (És vicces, hogy én vagyok a tekintélyelvű, amikor te meg ovis módon azzal jössz, hogy hű, mennyi sok nőgyógyászt ismersz te!)
Nekem a saját nőgyógyászom nem ajánlotta. És utána lehet olvasni ezeknél a típusú kérdéseknél, hogy milyen BAROMI sokan írják, hogy az ő nőgyógyászuk sem ajánlotta. Nem én találom ám ezt ki, emiatt nem is fogok veszekedni veled, áldozatul estél a higiéniaiparnak, bevetted, amit minden reklám nyomat, ez van...
Pár kérdés, ahol találhatsz ilyen válaszokra példákat...
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__33912..
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__52865..
A természet nem növeszti azt a szőrt hiába. Semmit nem növeszt hiába. A feromonok szórásán kívül még van funkciója, pl. a környéken amúgy is (a normális folyásnak köszönhetően keletkező) nedvesség (-> táptalaj a baciknak) elvezetése és elpárologtatása, ami nagyobb felületről gyorsabban megy végbe. Arról ne is beszéljünk, hogy mind a borotva, mind a gyantázás, mind pedig az agresszív kemikáliák mikrosérüléseket okoznak, amikbe gyönyörűen beköltöznek a baktériumok. Onnan pedig befelé.
Bocsi, nem akarok ezen vitázni, de amit linkeltél az nem hivatkozás:) Hivatkozás a hivatalos szakirodalomban egy hiteles kutatás, kutatási eredmény közlése.
Pl ha az orvosi szaklapban megjelenik egy cikk arról, hogy a szőrzetet viselő és az azt eltávolító nők közötti fertőzési ráta. Ha erről készült kutatás, akkor esetleg az linkelhető. A kutatásnak hitelesnek kell lennie. Tehát megfelelő emberrel kell végezni a felmérést és annak megismételhetőnek kell lennie egy másik embercsoporttal is.
Nem baj, ha van véleményed, de ezt kérlek ne akard úgy beállítani, mintha ez lenne az egyedüli valós tény:) Főleg úgy ne, hogy nem vagy orvos, sőt tovább megyek, nem vagy nőgyógyász, aki mondjuk 30 éve pályán van és van némi összehasonlítási alapja, tud konzultálni a témában sok más szintén nőorvossal is.
A muszlimoknál kötelező a szőrzet eltávolítása, ezt érdemes pl tudni. Ennek is eü oka van. Meleg van náluk, homok, a szőrzetben el tudnak szaporodni a baktériumok.
Műtéteknél, szüléseknél szintúgy eltávolítják a környéki szőrzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!