Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Anya miért nem engedi hogy...

Anya miért nem engedi hogy borotváljam?

Figyelt kérdés
Mostmár eléggé nagy és torna órákon se merek öltözni.Pedig ma lesz tesi és nem tudom hogy fogom csinálni hogy most se lássák meg(14 éves lány vagyok)

2014. jan. 29. 09:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
28%
A szőr védi a puncidat a fertőzésektől. Azért ne akard borotválni, mert más is csinálja.
2014. jan. 29. 09:54
 2/17 anonim ***** válasza:
42%

"A szőr védi a puncidat a fertőzésektől."

EZ egyáltalán nem igaz, a szörnek EGYETLEN szerepe, hogy a szagot jobban terjessze. Ha fertözésügyileg valamit csinálna, akkor inkább elösegítené, nem pedig megakadályozná!!!

A kérdésre: Niért kérsz engedélyt? A legegyszerübb, hogy leszeded. Egyrészt anyukád nemhiszem, hogy a puncidat nézegeti - ha meßgis, akkor valami komoly baj van vele, másrészt ha csupasz, akkor utólag sem tudja visszaragasztani :)

2014. jan. 29. 10:00
 3/17 anonim ***** válasza:
29%

2, ez nem így van, olvass picit jobban utána. A legtöbb nőgyógyász valóban nem ajánlja a borotválást.

Kérdező, te meg már 100x feltetted ezt a kérdést, légyszíves olvass vissza, _mindent_ leírtunk ott, amit le lehetett :(

2014. jan. 29. 11:15
 4/17 anonim ***** válasza:
84%
nem irsz testrészt??? ha a bugyiból kilógó rész zavar azt érthetö hogy el akarod tümntetni, de az egész puncidon fölöslges leborotválni. csak szűr viszket utána és szörtüszögyulladás lehet stb. ha zavar a hossza abból vágj le ollóval a bikini vonalon pedig inkább ajánlatos gyantát hazsnálni, kérd meg anyukádat vigyen el kozmetikushoz aki egy pillanat alatt ott leszedi.
2014. jan. 29. 11:35
 5/17 anonim ***** válasza:
16%
Az intim területeken nem szabad borotválni a szőrt, csak gyantázni! A borotva sajnos nagyon sok fertőzést elősegít. PL a futószemölcsöt a nemi szerven, coli fertőzést. Szépen keressétek fel a kozmetikust, aki legyantáz. Vannak, akik intim gyantát is vállalnak. 14 évesen még nem feltétlenül kell teljesen csupasznak lenned, remélhetőleg még nem élsz nemi életet. Ha nagyon nem akarod a gyantát, akkor vannak szőrtelenítő krémek, amivel a fazon környékét le tudod szedni. A szeméremdomb szőrét meg nagyon apróra le lehet vágni ollóval.
2014. jan. 29. 13:55
 6/17 anonim ***** válasza:
51%

"2, ez nem így van, olvass picit jobban utána. A legtöbb nőgyógyász valóban nem ajánlja a borotválást. "

DE, igy van, a szörzetnek semmiféle védöszerepe sincs - de arra kiváncso lennék, hogy szerinted hogyan kellene müködnie az ilyen "védelemnek"?

A legtöbb nögyógyász véleményét HONNAN ismered? Mert kétlem, hogy az ÖSSZES nögyógyászt ismernéd, és mindegyiket megkérdezted volna erröl.

Mellékesen akiket én ismerek - és elég sokan vannak - azok közül egyetlen egynek sincs az a véleménye, hogy a szörtelenítés káros lenne, ahogy nem is az.

Ez az érv, hogy a "legtöbb" valaki azoknál fordul elö, akiknek fogalma sincs a dologról de a "tekintélyelv" szerintük mindent felülír.

2014. jan. 29. 14:53
 7/17 anonim ***** válasza:
42%

Mondom: légy szíves, olvass utána! És kérdezd is meg azokat a nőgyógyászokat, akiket "ismersz". (És vicces, hogy én vagyok a tekintélyelvű, amikor te meg ovis módon azzal jössz, hogy hű, mennyi sok nőgyógyászt ismersz te!)

Nekem a saját nőgyógyászom nem ajánlotta. És utána lehet olvasni ezeknél a típusú kérdéseknél, hogy milyen BAROMI sokan írják, hogy az ő nőgyógyászuk sem ajánlotta. Nem én találom ám ezt ki, emiatt nem is fogok veszekedni veled, áldozatul estél a higiéniaiparnak, bevetted, amit minden reklám nyomat, ez van...

Pár kérdés, ahol találhatsz ilyen válaszokra példákat...

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__33912..

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__52865..

A természet nem növeszti azt a szőrt hiába. Semmit nem növeszt hiába. A feromonok szórásán kívül még van funkciója, pl. a környéken amúgy is (a normális folyásnak köszönhetően keletkező) nedvesség (-> táptalaj a baciknak) elvezetése és elpárologtatása, ami nagyobb felületről gyorsabban megy végbe. Arról ne is beszéljünk, hogy mind a borotva, mind a gyantázás, mind pedig az agresszív kemikáliák mikrosérüléseket okoznak, amikbe gyönyörűen beköltöznek a baktériumok. Onnan pedig befelé.

2014. jan. 29. 15:28
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

Bocsi, nem akarok ezen vitázni, de amit linkeltél az nem hivatkozás:) Hivatkozás a hivatalos szakirodalomban egy hiteles kutatás, kutatási eredmény közlése.

Pl ha az orvosi szaklapban megjelenik egy cikk arról, hogy a szőrzetet viselő és az azt eltávolító nők közötti fertőzési ráta. Ha erről készült kutatás, akkor esetleg az linkelhető. A kutatásnak hitelesnek kell lennie. Tehát megfelelő emberrel kell végezni a felmérést és annak megismételhetőnek kell lennie egy másik embercsoporttal is.

Nem baj, ha van véleményed, de ezt kérlek ne akard úgy beállítani, mintha ez lenne az egyedüli valós tény:) Főleg úgy ne, hogy nem vagy orvos, sőt tovább megyek, nem vagy nőgyógyász, aki mondjuk 30 éve pályán van és van némi összehasonlítási alapja, tud konzultálni a témában sok más szintén nőorvossal is.

A muszlimoknál kötelező a szőrzet eltávolítása, ezt érdemes pl tudni. Ennek is eü oka van. Meleg van náluk, homok, a szőrzetben el tudnak szaporodni a baktériumok.

Műtéteknél, szüléseknél szintúgy eltávolítják a környéki szőrzetet.

2014. jan. 29. 16:06
 9/17 anonim ***** válasza:
43%
Miért, te hány hivatkozást linkeltél...?
2014. jan. 29. 17:37
 10/17 anonim ***** válasza:
78%
Én nem linkeltem hivatkozást, de nem is állítottam semmit a szőrtelenítés egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban!
2014. jan. 29. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!