Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha evek ota PCOS vagyok,...

Ha evek ota PCOS vagyok, akkor kialakulhatott nallam inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés
Evek ota PCOS -val kuzdok :/ fiatal 20eves lany vagyok,es mostanaban eszrevettem ha kesek az ebeddel,vagy a reggeli es ebed kozott,erzem hogy nem vagyok jol,szedulok,es olyan furcsan erzem magam,Kialakulhatott nallam inzulinrezisztencia? Annak mik a tunetei? Az inzulinrezisztenia miatt van PCOS? vagy a PCOS mellekhatasa? nem igazan ertem,es elegge megvagyok ilyedve :( Vagy a 2nek semmi koze egymashoz,sok mindent olvastam,de szinte mindenutt mast ir :( Remelem h valaki tud ebben segiteni,vagy tapasztalatot mondani. Ha eszek csokit,edesseget jobban vagyok,igaz ami igaz mindennap eszek valami edeset,lehet h mar cukorbeteg vagyok? :/ Ha fenall az inzulisrezisztencia,akkor mi az amit nem ehetek? es mi az amit igen? legyszi segitsetek!!!

#cukor #PCOS #inzulisrezisztencia
2014. jan. 16. 19:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Oké irj ott leirok mindent :)
2014. jan. 17. 12:13
 12/22 A kérdező kommentje:
elkuldtem
2014. jan. 17. 12:14
 13/22 anonim ***** válasza:
Pedig nem ártana endokrinológiára menned,mert ennek a kórképnek endokrinológus a szakorvosa. Mivel nem csak nőgyógyászati problémákkal jár.
2014. jan. 17. 12:25
 14/22 A kérdező kommentje:
csak amerre en lakom itt nem igazan tudok endokrinologust :/
2014. jan. 17. 15:40
 15/22 anonim ***** válasza:
Neked nem is kell. A háziorvosodnak kéne adnia beutalót,ő tudja,hogy hova. Dolgoztam nőgyógyászaton, tisztelem őket,de tény,hogy a legtöbb csak azt látja egy nő betegségénél,ami az ő szakterülete. A te esetedben a policystás petefészket és csak ezt próbálják kezelni. De ez sajnos egy szerteágazó betegség,aminek az endokinológus a szakorvosa. Ebben az esetben az kevés,hogy a petefészek cystáid ellen próbálnak tenni.
2014. jan. 17. 19:36
 16/22 A kérdező kommentje:
ertem,koszonom szepen a valaszt! hat en most iszok cicka-fark teat mindennap 1 cseszevel,nekialltam dietazni,szenhidrat,cukor kilove,es heti 5x sport.Par hetig kiprobalom ezt,remelem hogy erezni fogom a szervezetemben a javulast,de oszinten ez a 3.napja h nem eszek semmi edeset,es mintha tobb erom lenne,a kenyeret is minimalizaltam,eppen csak ahhoz eszek amihez nagyon muszaly.remelem h ez segiteni fog!
2014. jan. 18. 10:13
 17/22 anonim ***** válasza:

Szia! Az inzulinrezisztencia nem tünete a policisztás ovarium-nak, hanem éppen fordítva! Az inzulin ugyanis nem csak a szénhidrátanyagcserében vesz részt, hanem befolyásolja különböző szervek hormonelválasztását, többek között a petefészekét is. Mindenképpen kérj beutalót endokrinológiára, mert ezt a problémát illetően az ottani szakorvos a legkompetensebb. Ha elmondod a panaszaidat valószínűleg egy cukor és inzulin terheléses vizsgálatot végeztet el rajtad, amiből egyértelműen kiderül a probléma. Ez azért fontos, mert lehetséges, hogy a mozgás és a diéta mellett gyógyszeres kezelésre is szükséged lesz.

Az étkezésnél nagyon figyelj oda a szénhidráttartalom mellett arra is, hogy alacsony glikémiás indexű (lassan felszívódó) szénhidrátokat fogyassz (pl. barna kenyér, barna rizs, teljes kiőrlésű liszt, stb), és napi 5-ször étkezz, ne túl sokat. Ha segítségre van szükséged, írj bátran :)

2014. jan. 28. 19:50
 18/22 A kérdező kommentje:
17.valaszado! koszonom szepen az infot,mar elkezdtem a dietat,es sporolok heti 4-5x.es napi 5--6x etkezem,talaltam egy nagyon jo kozosseget ahol ebben segitenek nekem! :) dokinal meg nem voltam,de mar jobban erzem magam a boromben,elmultak az emelygesek,es erosebbnek erzem magam,csak meg minden fura,fura az h jol vagyok,mar ugy megszoktam a hipozisokat,amikor hirtelen leesik,es remegek,es szedulok...mostanaban nem volt ilyen :)
2014. febr. 12. 11:40
 19/22 anonim ***** válasza:
De miért nem mész orvoshoz? Ha hipozol, az már elég komoly, előrehaladott állapot.
2014. febr. 13. 22:09
 20/22 A kérdező kommentje:
mar voltam,es ralegyintett,azt mondja semmi bajom,minden rendben van nallam,idegi alapon jon elo....
2014. febr. 19. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!