Az értékek alapján mint gondoltok, ez inzulinrezisztencia?
PCOS gyanú miatt küldtek vizsgálatra (még a hormoneredményeket is várom). De csak két hét múlva tudok orvoshoz menni. Addig valaki tudna segíteni az értelmezésében? Nagyon köszönöm.
Glucose 0 perces: 4.4 mmol/l
Glucose 60 perces: 7.2 mmol/l
Glucose 120 perces: 6.0 mmol/l
Inzulin 0 perces: 15.7 mIU/L
Inzulin 60 perces: 109.0 mIU/L
Inzulin 120 perces: 62.7 mIU/L
igen sajnos :(
nekem a 120 perces 76 lett... 25 alatt lenne a normális-
Hát, sajnos én is sejtettem hogy ez az:( köszönöm a válaszod!
Neked adtak rá gyógyszert? A diétát és a mozgást tartod?
Szia! Igen ez inzulinrezisztenciának tűnik.. a hosszútávú vércukorértéked mennyi lett?
Erre kapni fogsz gyógyszert, illetve a diéta és a sport is elengedhetetlen. Ha nem tartod be, akkor súlyosabb következményei is lehetnek. Tudom, hogy eleinte kényelmetlen hogy a kajálás körül forog minden, de ilyenkor kell mérlegelni, hogy mi a fontosabb, az egészséged vagy hogy jókat egyél. De hogy vigasztalódj, az én inzulinom a tiédnek több mint a duplája volt a 120percesnek.
Szia! A vércukrom mindig normális értékeket mutatott. Hát biztosan nem lesz egyszerű, de csak bele lehet rázódni a diétásba. A mozgással nálam nem lesz gond, azt szívesen csinálom most is:) Legalább most tényleg életmódot váltok és nem halogatom tovább, az egészség fontosabb.
Nagyon köszönöm a válaszod! Neked is kitartást a diétához:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!