Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez lehet inzulinrezisztencia?

Ez lehet inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

Meg volt a vérvételem, dokihoz is van időpontom, de még sokára. Mivel nem nagyon vagyok jártas a témába és össze-vissza lehet olvasni mindent inkább megkérdezem.

Értékeim:

0 perces cukor: 5,5

60 perces: 8,9

120 perces: 5,8

Inzulin:

0 perces: 11

60 perces: 141

120 perces: 56

Ha ez IR akkor erre vajon elég a diéta vagy ez már mindenképp gyógyszeres?

3 gyereket szültem, mindegyik spontán összejött, soha nem volt PCO-m, a cukrom is mindig inkább alacsony volt. Terhesen is 3,1 és a terheléses 4,5.

Túlsúlyom viszont sajnos van.... :(

2013. márc. 17. 18:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha gyógyszert írnak fel az segít a fogyásban is?
2013. márc. 17. 18:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

IGT fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a 120 perces vércukorérték 7.8-11.1 mmol/l között mérhető. A tied majdnem jobb a 0 percesnél..

Az inzulinértékre nem találtam semmit...de a cukrod nagyon jó.

2013. márc. 17. 19:08
 3/8 A kérdező kommentje:
ez már egy jó hír, köszönöm :)
2013. márc. 17. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos az inzulin értékek emlkedettnek számítanak. A 0-as maximum 5 lehet. A 120 perces pedig legfeljebb az éhogymori ötszöröse, de maximum 25. A 60 perces értéked is elég kiugró, az maximum 10x-e lehet az éhgyomrinak. És én szerintem a 60 perces cukrod is magas. Szóval igen, szerintem ez IR. És - bár ebben nem vagyok szakértő - nem is biztos, hogy elég önmagában a diéta és a sport.

2013. márc. 18. 15:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, voltam dokinál.

Azt mondta, hogy hogy nincs szükség gyógyszerre, határesetek az eredmények, így elég a mozgás meg a diéta. :)

2013. márc. 21. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:
De a diétát és a sportot, ugye mondta a doki? Azt mindenképpen tartni kell, különben később nagy valószínűséggel cukorbeteg leszel. Endokrinológusnál voltál egyébként? Sajnos sok dokinak fogalma sincs a normál értékekről - tapasztalatból mondom. És nem értem a dokidat sem, mert ezekre az értékekre nehezen lehet azt mondani, hogy határeset, az eredmény szeritnem egyértelmű IR-re utal. Mondom ezt "sokat látott" IR-sként.
2013. márc. 21. 17:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Endokrinológusnál voltam, olyannál, aki kismamákat kezel főként IR miatt.

Persze, mondta a diétát és a mozgást, fel is küldött a dietetikushoz, csak oda még nem jutottam el.

2013. márc. 22. 09:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Okszi, akkor rendben. A diétát és sportot nagyon kell majd tartani.
2013. márc. 22. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!