Ez lehet inzulinrezisztencia?
Meg volt a vérvételem, dokihoz is van időpontom, de még sokára. Mivel nem nagyon vagyok jártas a témába és össze-vissza lehet olvasni mindent inkább megkérdezem.
Értékeim:
0 perces cukor: 5,5
60 perces: 8,9
120 perces: 5,8
Inzulin:
0 perces: 11
60 perces: 141
120 perces: 56
Ha ez IR akkor erre vajon elég a diéta vagy ez már mindenképp gyógyszeres?
3 gyereket szültem, mindegyik spontán összejött, soha nem volt PCO-m, a cukrom is mindig inkább alacsony volt. Terhesen is 3,1 és a terheléses 4,5.
Túlsúlyom viszont sajnos van.... :(
IGT fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a 120 perces vércukorérték 7.8-11.1 mmol/l között mérhető. A tied majdnem jobb a 0 percesnél..
Az inzulinértékre nem találtam semmit...de a cukrod nagyon jó.
Szia!
Sajnos az inzulin értékek emlkedettnek számítanak. A 0-as maximum 5 lehet. A 120 perces pedig legfeljebb az éhogymori ötszöröse, de maximum 25. A 60 perces értéked is elég kiugró, az maximum 10x-e lehet az éhgyomrinak. És én szerintem a 60 perces cukrod is magas. Szóval igen, szerintem ez IR. És - bár ebben nem vagyok szakértő - nem is biztos, hogy elég önmagában a diéta és a sport.
Köszönöm a válaszokat, voltam dokinál.
Azt mondta, hogy hogy nincs szükség gyógyszerre, határesetek az eredmények, így elég a mozgás meg a diéta. :)
Endokrinológusnál voltam, olyannál, aki kismamákat kezel főként IR miatt.
Persze, mondta a diétát és a mozgást, fel is küldött a dietetikushoz, csak oda még nem jutottam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!