Hogy tegyem fel a tampont?
Én kádban, vagy ágyon fekve szoktam felrakni, pedig már nem vagyok szűz. Kádban talán annyival könnyebb, hogy ott a lábaidat neki tudod támasztani a kádnak és teljesen ellazulhatsz.
A tamponcsere még problémásabb suliban, mint a betét. Egy, nagyon tisztának kell lennie a kezednek, mert amit felraksz bacikkal, mindennel együtt, az ott fog ázni a véredben akár órákig. Kettő, szerintem állva nem lehet normálisan tampont felrakni (legalábbis nekem nem megy, és gondolom vannak még így páran). Három, nem érzed, hogy cserélni kell, tehát kell egy tisztasági betét is, hogy szivárgás esetén mégse legyen annyi a napodnak.
Mindent összevetve erős vérzésre még kevésbé alkalmas a tampon. Betéttel jobban jársz.
Suliban jobba betét, mert az ottani wc-k egyáltalán nem higiénikusak, normálisan szappannal kezet sem lehet mosni.
Ha mégis tampon, akkor csakis applikátoros legyen, amit használsz. Szerintem a tampax a legjobb, de van az ob-nek is.
Az applikátorosat nagyon könnyű felhelyezni, nem kell kézzel a tamponhoz nyúlni és mivel műanyag csőben van a tampon, nem dörzsöli ki a hüvelyt akkor sem, ha picikét szárazabb állapotban teszed fel.
Otthon persze ezt is be kell gyakorolni. A használatiban le van írva, hogy működik.
De, mint írtam, jobb a betét eü szempontból. Magában a hüvelyben is vannak kórokozók, amik a véres tamponban el tudnak rendesen szaporodni. Ezért is fontos a gyakori csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!