Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Segítene nekem valaki, aki...

Segítene nekem valaki, aki ért ehhez?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nos a problémám az, hogy mértük a koleszterinszintet. Aminek a tanulmányaim szerint 5,9-5,0 között kell lennie. A mérő 3,8 alatt nem mér. Kétszer is megmértem, nem volt kevés a minta hozzá. A laborvezetőm szerint annyira alacsony, hogy nem méri a gép. Egészségügyis vagyok, így hajlamos vagyok a saját problémáimról megfeledkezni, ezért is próbálkozom laikusként feltenni a kérdést és keresni rá a válaszokat. Ti mit tennétek ezzel? Teljesen jól érzem magam, mint mindig, sosem voltam sovány sem, semmi egyéb. Egészségügyisek (orvosok ápolók, bárki) válaszát is szívesen fogadom, valamint természetesen nem eüsökét is. Előre is köszönöm!
2009. dec. 1. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Vérzsír-értékek: (mmol/L)

Paraméter Normális Határérték Kóros

Össz-koleszterinszint 5,2 alatt 5,2-7,0 7,0 fölött

LDL koleszterin 3,4 alatt 3,4-4,2 4,2 fölött

HDL koleszterin 1,7 alatt 1,7-2,3 2,3 fölött

Trigliceridszint 1,42 fölött 0,9-1,42 0,9 alatt

Én itt nem látok alsó értéket, csak hogy ... "alatt".

2009. dec. 1. 19:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Az alsó értéke, az ami alatt. Szal mint az elsőnél, hogy a középső a normális, 5,2 alatt alacsony. Te elmennél ezzel orvoshoz?
2009. dec. 1. 19:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Jajj elfelejtettem, természetesen köszönöm a válaszod :)
2009. dec. 1. 19:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Elcsúsztak a sorok, pedig próbáltam összerendezni. Szóval normál: 5,2 alatt. Az nem szerepel, hogy van-e minimum érték. Én legalábbis így értelmezem, de gondolom, meg tudsz kérdezni egy orvost, biztos ami biztos.
2009. dec. 1. 19:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Innen másoltam, így talán jobban látható:

[link]

2009. dec. 1. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!