Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció kimaradásnak...

Menstruáció kimaradásnak milyen okai lehetnek? 2hónapja nincs mensije. Uh on semmit nem láttak. Azt reméli hogy terhes szerintem 2 hónap alatt már látszana az uh on. Irták a papirján, hogy méhen kivüli terhességröl felvilágositva. Mi lehet vele?

Figyelt kérdés
tegnap kis barnás folyása volt talán az idegességtöl.10nap múlva kell visszamennie.miért nem vizsgálták meg nögyógyászatilag is?
2009. nov. 28. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Okok lehetnek: hormonális, ehhez vérvétel kell, ciszta, ezt uh-n látják. Késhet, kimaradhat a stressztől, kezdődő klimaxtól, nagyobb lelki traumától, durva fogyókúrától, önsanyargatástól, fizikai megerőltetéstől, mint pl. túlzásba vitt sport, és kimaradhat azért is, mert az ember nagyon szeretné ha kimaradna és terhesség lenne az oka. Vagyis a babára vágyás is okozhat ilyet. Ezek jutottak most eszembe..

És jól gondolod, nyolc hetes terhesség már látszik ultrahangon, a méhen kívülit pedig sajnos érezné már más formában. Ha nincs hcg a vérében, akkor nem terhes...

Nem tudom, miért nem vizsgálták meg manuálisan, kellene a teljes képhez.

2009. nov. 28. 21:05
 2/12 anonim válasza:
100%
engem csak az erdekel ne hogy hogyan leheterezni a méhen kivuli terhesseget????...mik a jelei?????
2009. nov. 28. 23:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A méhen kívüli gyakran jár vérzéssel, akár barnás pecsételős, akár normális mennyiségű menstruációs vérzéssel. Görcsös, szúrós fájdalom alhasban, olyan, amitől kiegyenesedni is alig lehet, aztán derékfájdalom, végbélfájdalom, ájulás-érzet.. emellett viszont ugyanazokat a tüneteket adja, mint egy normális terhesség, vagyis mellfájdalom, alhasi húzó érzés, émelygés, satöbbi.
2009. nov. 29. 10:59
 4/12 Manka68 ***** válasza:
100%
És a méhenkívüli terhességnél ugyanúgy pozitív lenne a teszt, vagyis van HCG a szervezetben.
2009. nov. 29. 14:31
 5/12 A kérdező kommentje:
igen én is ezt olvastam a méhen kivüliröl.ezt uh al nem látják?tegnap nála is volt pici barnás folyás.szokott szúrni is a hasa de ezt a rendes terhességnél is van azt mondja görcs nem volt.
2009. nov. 29. 17:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
demért nem csinál egy terhességi tesztet? abból kiderülne h terhes e vagy sem. ha nemterhes, de nincs menzesze akkormeg mértnem megy nőgyógyászhoz?
2009. nov. 30. 01:19
 7/12 A kérdező kommentje:
idöpontot kértem neki a nögyógyászhoz terhesség gyanúja miatt külömben csak januárra adott volna.de csak ultrahangra irták be.tesztet csinált 3hete az pozitiv lett.az elsö amit októberbe csinált negativ.mondtam neki hogy csináljon még egyet
2009. nov. 30. 08:09
 8/12 Manka68 ***** válasza:

Ha az első mensi kimaradásakor tesztelt negatívat, és utána egy héten belül elment ultrahangra, akkor előfordulhat, hogy annyira pici volt a baba, hogy még nem látszott, és túl korán tesztelt. Ilyenkor általában az ember két-három naponta ellő egy újabb tesztet, ha nem jön meg a mensese. Ha három hete pozitív lett, akkor most már látszania kell valaminek ultrahangon. :)

Majd írjátok meg, mit láttatok. :)

2009. nov. 30. 17:43
 9/12 A kérdező kommentje:
szeptember elején volt az utolsó mensije és most ment 27én uh ra.legközelebb 8án megy vissza.mert nem láttak még terhességet nála.
2009. nov. 30. 19:34
 10/12 Manka68 ***** válasza:

Amúgy milyen hosszú a ciklusa? Mert már látni kellett volna 27-én a zUH-n valamit, ha 28 nap körüli a ciklus.

Azóta nem tesztelt? Ha még mindig negatív, akkor, lehet hogy hormonvizsgálatra fogják küldeni. Bár azt a ciklus meghatározott napjain kell, uh azt nem tudom, hogyan oldják meg.

Nem mostanában hagyta esetleg abba a fogamzásgátló szedését? Néha előfordul, hogy nem áll helyre a hormonműködés ilyenkor. Erre tablettát szoktak adni, ami meghozza a vérzést. De hogy milyen vizsgáltaok vannak előtte, azt nem tudom. :(

Majd írd meg, mi lett az eredmény.

2009. dec. 1. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!