Szerintetek mikor fogok először menstruálni?
nem vagyunk jósok.:)
én olyan 12, 13 lehettem
Ezt nem lehet pontosan meghatározni,de 16 éves korodig nem kell aggódnod.
Én pont 16 voltam.
Én tizenkettő voltam.
Nagyban befolyásolja a dolgokat a genetika, tehát számít, hogy anyud mikor menstruált először, mert nagy eséllyel te is hasonló időpontban fogsz. Nekem például 29 nappal korábban jött meg, mint anyukámnak, de ez nem nagy különbség.
Az első menstruációt lehet, hogy már előre meg fogod érezni, (nekem így volt) hiszen sok az "árulkodó jel". Ha egyszer csak azt veszed észre, hogy lágy, nagy mennyiségű fehér folyadékot látsz a bugyidon, ez már jelentheti azt, hogy közeleg a "nagy pillanat". A hirtelen növés, (növési fájdalmak, tudod) és, ha egyik napról a másikra látványosan nagyobbak lesznek a melleid, az is jelezheti azt, hogy kezdesz megérni.
Ne siettesd, mert nem olyan kellemes, és hidd el, nem ettől leszel nagylány. Az fejben dől el, ezt ne felejtsd el. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!