17 éves vagyok az lenne a problémám, hogy már orvostól orvosig jártunk, és nem foglalkoznak a betegségemmel merre menjek?
Ezek szerint PCOS -os vagy, ez jelenti a sok kis cisztát a petefészekben. Nőgyógyász erre max fogamzásgátlót tud adni.
Keressetek egy jó endokrinológust.
Vannak PCOS fórumok a neten, tudsz érdeklődni orvos iránt.
Én úgy tudom, a mensi 18 éves korig, vagy egy bizonyos érettségig, rendszertelensége nem betegség.
A ciszta az olyan, műtét után is idővel vissza fejlődhet.
(A lányom terhes volt, közben cisztája is volt, azt mondták elfér, azóta sincs semmi vele)
Inkább a stressz ami kiváltó oka lehet az egésznek, szerintem.
Először a
1. táplákozásodon kellene változtatni,
és a paleo diétát kellene alkalmazzad következetesen
2. nagy dózisu vitaminkura ( C, D, B stb.) több hónapig
3. előbb temészetgyógyászhoz menjél, olyanhoz aki
ismeri a Tóth Csaba féle Paleolit orvoslás alapelveit
[link] ezt az oldalt tanulmányozd, különösen ezt
[link] csaktagoknak/fajdalmas-menstruacio.php
Ne felejtsd, hogy igazából csak a természet patikája gyógyít,illetve te saját magadat, az orvos csak kezel.
Szia!
A sok apró cisztákkal nem tudnak mit csinálni, ha megműtenek többnyire vissza kialakul. Ezért érdemes figyeltetni, hogy ne durvuljanak el a dolgok. Csatlakozom az előttem szólóhoz aki megemlítette a PCOS szindrómát. Nagyon fontos a szigorú diéta! De ne csak diétázz hanem sportolj valamit, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt.
A düh kitöréseidet karban tudod tartani, ajánlom a citromfű teát. 17 évesen még korai ezek a düh kitörések. Menj el egy normális orvoshoz, a apró cisztákkal úgyse fognak mit kezdeni. Esetleg a hormonjaiddal lehet segíteni, hogy rendszeres legyen. Nagyon fontos, hogy betartsd Önmagadnak ezeket a dolgokat, hogy csökkentsd a súly feleslegedet, sportolj és tedd helyre a hormonjaidat mert a jövőben nagyon rosszul fogsz járni. Javaslom, hogy kérj egy beutalót endokrinológiára.
Remélem segítettem! Sok sikert!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!