Miért állítanak fel sokan látatlanban diagnózist ezen az oldalon és ajánlanak gyógymódot? Ilyen sokan foglalkoznak távgyógyítással?
Teljesen igazad van.
Általában az orvos is vizsgálat (+ labor) alapján dönt, itt meg amatőrök próbálnak lelet nélkül diagnosztizálni.
Szerintem az egész kategóriát meg kéne szüntetni. Vagy mondjuk a Bio életmód, a Táplálkozás meg a Dohányzás maradhatna. A többi csak veszélyezteti azoknak az egészségét, akik ide jönnek kérdezni.
Szerintem itt a kérdések 80%-a olyan problémát vet fel, ami inkább apróság, és átlag emberek is tudnak tanácsot adni, és nem feltétlenül kell vele orvoshoz menni. (körömgomba, izzadás stb)
Én olyat még nem láttam, hogy valakinek itt diagnosztizálták volna a rákját, esetleg ha valaki komolyabb tüneteket ír le, azonnal javasolják neki, hogy forduljon orvoshoz. (és ki tudja talán a kérdező nem ment volna el magától)
Azon kívül lehet itt olyan ember, aki esetleg átélt hasonlókat, és tud tanácsot adni.
Persze az önjelölt DR-Houseokról nem beszélek, csak a nagy többségről mondom XD
A második 9.43-as írta, hogy olyanok válaszolnak, akiknek volt már hasonló bajuk.
Ha valaki mondjuk átesett egy vakbélműtéten, akkor utána már ő is vállalja, hogy mást megoperál majd, mert hogy "ő is átélte"???
Egyforma tünetek lehetnek különböző okokból és ugyanolyan diagnózis is lehet különféle okokból ( pl. mandulagyulladást, tüdőgyulladást sokféle kórokozó okozhat) és nem biztos, hogy egyformán kell kezelni!
Szerintem sem kéne távdiagnosztizálni és gyógymódot ajánlani, maximum a különböző kezelések tapasztalatairól beszámolni (tünetek, mellékhatások, eredményesség), de akkor pontos orvosi diagnózissal kiegészítve! ("erre ezt kaptam, ezt történt")
Azzal meg nem értek egyet, hogy "orvosfóbia", ha nincs bizalmunk valakihez, lehet keresni másik szakembert (persze esetleg ez nehezíti a dolgot, de a saját egészségünk talán megér ennyit). És betegségfóbia nincs?, pedig annak is kéne lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!